Tánciskola    
        Dátum: 2006. December 4.    

Készülünk a báli időszakra

Az Alistáli Magyar Tannyelvű Alapiskolába hagyomány, hogy a végzős tanulók tánctanfolyamon vesznek részt. Legelőször 1989-ben szervezte meg Mgr. Vendégh Emília és Mgr. Kosár Lenke tanítónők. Azóta állandó tánctanárunk Morva Pál.
Ebben a tanévben szeptember 22-én került sor az első órára 42 tanuló részvételével a 9. évfolyamból. Minden pénteken 13:30-tól kezdődik az erős "testedzés" 15:00-ig. Az iskolában nagy a nyüzsgés-mozgás ez időtájban. A lányok öltözködnek, szépítkeznek, míg a fiúk bemelegítenek, a többiek irigykednek, kíváncsiskodnak. Már javában folyik a tanfolyam. A csetlő-botló lépésekből, kifinomult, kecses mozdulatok lettek. A tanulók testtartása, mozgáskultúrája óráról órára észrevehetően javult. Megtanulták a blues, tangó, keringő, polka, mazúrka, cha-cha, csárdás, disco-tánc alapjait.
A tanfolyam lassan befejeződik. A koszorúcskára a lányok már készítik a szalagokat, koszorúkat. Hagyomány, hogy karácsonyra tervezzük a nagyszabású záróünnepélyt. Idén december 22-én a padányi kultúrházban mutatkoznak be a szülők és tanítók előtt az első táncosok. Éjfélkor megható karácsonyi műsorral zárjuk a három hónapos felkészülést, egyben boldog, békés ünnepeket kívánva búcsúzunk a családoktól.

Vendégh Erzsébet
9.B osztályfőnök