Corvin Mátyás Alapiskola eseményei
CMA
Archívum
Verseny eredmények  ¦  Sport események 
                                Cikk: 2005 - 2018  ¦  Mgr. Szokol Tamás

 


  • Új külső - "facelift" Július
    Weblap alakítás: Árnyékolás a képeknél,
    Like gombok hozzáadása a cikkeknél
    cikk írójának feltüntetése
    • Kérjük a következő füzeteket szerezzék be gyermekeik számára.
    •  

    •       2018         2019   
      • Ballagás Június
        És igen, megint eljött az év vége, a ballagás
        • Úszótanfolyam Június
          Irány a medence... Talán ezt, vagy ehhez hasonlóakat hallhattak az 5-évfolyamos diákok a szokásos úszótanfolyamon. Hogy milyen lehetett, nem tudom, de az biztos hogy fárasztó, de abban is biztos vagyok, hogy mindenki várta és élvezte is ezt a hosszú-rövid hetet. Íme pár kép, hogy is tanultak (szórakoztak) diákjaink.
          • Itt az év vége, az értékelés ideje. Ebben az éveben ezen diákok érdemelték ki, tették valamit azért, hogy most azt mondhassuk, büszkék vagyunk rátok.
            • Itt az év vége.. ezért az iskola diákjai elindultunk kirándulni. A nyolcadik és a hetedik osztályos tanulók Visegrádra indultak el. Az idő kegyes volt hozzánk, nem esett, így a kültéri programokat mind gond nélkül tudtuk teljesíteni. Hogyan is telt ez a nap? Táncoltunk, megnéztük a fellegvárat, megismerkedtünk a lovagkori fegyverekkel és párat ki is próbáltunk, végül a bátrabbak ...
              • Gyermeknap Június
                A délelőtt folyamán a diákok a sportversenyeken mérhették össze erejüket, mint foci, mint kosárlabda bajnokságon. Minden évben a 6,7,8,9 évfolyam diákjai küzdenek meg egymással, hogy kiderüljön az adott évben, melyik évfolyam lesz az első.
                • IX.CMA napok Május
                  A hét folyamán rajzversenyek, angol, szlovák nyelvű versenyek, matematikából logikai feladatokat oldhattak a gyerekek és a a szavaló versenye sem maradhatott el. Azoknak, akik részt vettek bármelyik versenyen, gratulálunk.
                  • Csoki projekt Május
                    A végzősök kis szereplésükkel, Adrián csoki szakállával a végén igazi kuriózum volt ez a délután. Azt gondolom, mindenki megtett mindent azért, hogy aki érdeklődő volt, az mindent megtudhatott a csokiról, ami valójában egészséges, mivel csupa zöldség, ahogy az alsó tagozatosok erre űgyesen rávilágítottak.
                    • Majális Május
                      Majális ünnepségen az iskolai diákjai első ízben mutattak be tánc és ugrálókötél segítségével kis szórakoztató műsort, míg a többiek a gulyásfőző versenyen mérettették meg magukat
                      • Minden évben a 8.évfolyamos diákokat a Corvin Mátyás Alapiskola tanulmányi útra viszi a közelben lévő gyárakba, hogy a diákok megismerkedhessenek testközelből is az egyes leendő/választható munkafolyamatokkal. Idén az Euromilk, Hidrant és az AUDI gépgyárba sikerült eljutni. Minden üzemben megismerkedhettek az ott dolgozók munkájával, a munka körülményeivel. A diákok érdeklődve hallgatták, ha ez lenne a leendő munkahelyűk, mit kell teljesíteni, hogy, mit kellene majd dolgozni.
                        • Papírgyűjtés Április 14.
                          Szombati napra papírgyűjtést szervezett iskolánk, melyen több ezer kilogramm papírt sikerült összegyűjteni a diákoknak. A diákok elsőként otthonról, majd a falut járva, szinte házról-házra járva szedték össze a papírgyűjtésre szánt hulladék papírt, újságot. Az iskola területére közben szülők autókkal hozták a papírt, ezzel is segítve az osztályuk papírgyűjtését. Arra a kérdésre, hogy melyik osztály lett az első a papírgyűjtésben, nos, arra még várni kell, de az talán kijelenthető hogy a 2. és a 8. osztály lelkesen kivette a szerepét a mai napból. Köszönjük azon diákoknak, szülőknek, rokonoknak, akik eljöttek, vagy csak segítették, hogy ez a mai nap sikeres legyen.
                          • Vöröskereszt verseny Április 12.
                            Minden évben, így idén is részt vettünk az egészségügyi versenyen. A verseny a dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpont épületében zajlott, a folyosón, az üzletek előtt. A csapatnak Pintér Patrik, Csiba Réka, Németh Fanni, Szamaránszky Zsófia, Sereghy G.László, Üveges Carmen a verseny alatt több egészségügyi vészhelyzetet kellett megoldania. Többek közt, nyílt törést, ájulást, belső vérzést, égési sérüléseket, újraélesztést és elméleti tudásukat is bizonyítani kellett.
                            • Beiratkozás Április 12.
                              Ebben az évben is lázas készülődés előzte meg a beiratkozás napját. Az alsós tanító nénik kézműves, interaktív és logikai feladatokkal várták a leendő elsősöket, a felsősök pedig "boszorkánykísérletekkel" ejtették ámulatba őket.
                              • Idén 575 éve, hogy Kolozsvárott megszületett, és január 24-én volt 560 éve, hogy királlyá választották a magyar történelem legismertebb és leghíresebb uralkodóját, a nemzet emlékezetében bölcs és igazságos királyként élő Hunyadi Mátyást.
                                • Sítanfolyam Március
                                  Idén mi, 7. osztályos tanulók vettünk részt a sítanfolyamon abból a célból, hogy elsajátítsuk a síelés alapjait. Mindenki izgatottan várta a nagy napot. 2018. január 28-án, reggel 7.30-kor talákoztunk az iskola előtt. Bepakoltuk a síleceket és a csomagjainkat az autóbuszba, elbúcsúztunk a szüleinktől. Az út vidáman telt. Sokat nevettünk, beszélgettünk. Négy és fél óra után érkeztünk meg Nižnára
                                  • Az egykori torna szakos tanár mindenki figyelmét felkeltette. Nem egy egyszerű előadás volt ez. A híres írónkról és királyunkról olyan életrajzi dolgokat és emberségi magatartást megtudtunk, melyet a tankönyvben aligha olvashatunk. Emellett tartalmas verseket is hallottunk.
                                    • Ismét korcsolyáztunk... Készült néhány kép, a mozogni vágyó gyerekekről... és hogy milyen volt a hangulat.... íme egy kép..ami mindent elárul.
                                      • Korcsolyázás Február
                                        Mozogni jó.. és mi szeretünk is.. gondolhatták azok, aki ma korizni voltak. Az első 4 óra után bepattantunk az autóbuszba, és elindultunk korcsolyázni. A képeket végignézve, állítom, mindenki jól érezte magát, és el is fáradt...
                                        • Farsang Február
                                          Mit is jelent a farsang? Szerintem jókedvet, kis bolondságot, közös élmények szerzését...és mi ma ezt, megtettük. Az alistáli Corvinos diákok kitettek magukért, beöltöztek, nevettek, jól érezték magukat. Beöltözve "lufi vonatoztak", lufit durrogtattak, tomboláztak, kinek volt, kinek kevésbe szerencséje. Adriánnak volt...
                                          • Ahogy a fa gyökeret ereszt, reméljük, a gyerekek úgy kötődnek majd iskolájukhoz - e gondolat jegyében ültetik el az elsősök minden tanév elején fájukat. Úgy gondoljuk, hogy minden elültetett fával zöldebb lesz környezetünk. Mi egy fűzfát ültettünk. Nevet is kapott, Leveles Füzik
                                            • Ma délelőtt a mi iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. A 4.osztályos tanulók kedves műsorral fogadták a megfáradt télapót, majd közösen énekeltünk, de volt, aki egyedül állt ki elszavalni egy verset... Az ajándékosztás után sajnos a Mikulás sietősre vette az útját, de nem szomorkodtunk, hiszen megígérte, hogy jövőre is ellátogat hozzánk...igaz, meg kellett ígérnünk, hogy jók
                                              • Lucazás December
                                                A néphit kétféle Lucát ismer: a jóságost és a boszorkányost. Ez utóbbi terjedt el a néphagyományban. Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi szokás, hiedelem, jóslás, tiltás kapcsolódna, mind december 13-hoz, Luca napjához. Iskolánk néhány alsó tagozatos tanulója a már hagyománnyá vált Lucázást
                                                • Karácsony December
                                                  Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.?
                                                  • Megvalósult az alistáli Corvin Mátyás Alapiskolában is a kamaszoknak szervezett előadás. Kedves fogadtatás a tanári kar részéről, a lányok és fiúk pedig érdeklődők voltak és ismerik a tisztelet fogalmát is.
                                                    • Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól)karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti
                                                      • A Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezett mesevetélkedőn iskolánk felső tagozatos tanulói közül összesen 6 csapat bizonyíthatta be, hogy mennyire jártas a mesék világában. A játék keretét a magyar népmesék adták, melyet a diákok előre megkaptak, hogy időben felkészülhessenek.
                                                        • Fecskeavató Október 12.
                                                          Egy kis ünnepség/verseny az elsősöknek.
                                                          • Indián nyár - túra október.17
                                                            Egy igazán jó kis csapattal túráztunk egy igazán jót! Szuper idő, fergeteges hangulat, káprázatos őszi természet...sétáltunk, futkároztunk, friss levegőt szívtunk, játszottunk, nevettünk, tanultunk...
                                                            • Iskolánk tanárai kirándultak a magyarországi testvér iskolánk tanáraival. Komárom városát és erődrendszerét néztük meg.
                                                              • Tánctanfolyam Szeptember 28.
                                                                És igen... megint elkezdődött a végzősök tánciskolája....Házi Csilla vezetésével...
                                                                • Megrendeztük az V.Lecsófesztivált. A hangulat és a lecsó is fergeteges volt, sajnos az időjárás véget vetett mindennek, mert ő is fergeteges viharral érkezett közénk.
                                                                  • Idén is nagy sikerrel tartottuk meg a Békefutás c. sport akciónkat. Idén a korai megrendezés miatt, a futáson csak a CMA diákjai vettek részt.
                                                                    • Tanévnyitó Szeptember 4.
                                                                      Elkezdődött ... Elérkezett ez a nap is.. becsengettek. A parkban körülnézve, ez nem mindenki arcára csalt mosolyt, de talán titkon mindenki várta már az új iskolai évet (így vagy úgy). Ahogy a megnyitón az igazgatónő beszédében is említette:"A tanulónak joga van a zavartalan tanuláshoz ...
                                                                    •  

                                                                       

                                                                    •       2017         2018   
                                                                      • Ballagás Június 29.
                                                                        És igen.... eljött ez a nap is, a ballagás napja.. 25 végzős diák izgatva, izgulva várta/várja ezt a percet, amikor elbúcsúzhat tanáraitól, diáktársaitól. Ez a nap valaminek a végét, valaminek az elejét jelenti. Végetér 9 közös év, most mindenki más felé veszi utját, mindenki valami ismeretlenbe vág bele.
                                                                        • Vakációváró Június 28.
                                                                          Elérkezett a várva várt év vége..már csak tényleg pár nap és kezdődik a nyári szünet. Szerda délután, az iskola étkezöjében sürögnek-forognak a szakács nénik, tanító nénik, készítik elő a 2016/2017 tanév vakációváróját. Az elmúlt évektől eltérően, idén nem a község kultúrházában, hanem itt kerül megrendezésre ez a fontos esemény.
                                                                          • Minden évben a dunaszerdahelyi Max bevásárló központban megrendezik járásunk egészségvédelmi versenyét amire idén már két csapattal érkeztünk. Idén 15 nagy és 3 kis csapat mérte össze tudását. A diákok mindent elkövettek azért, hogy mind a bíráknak, mind maguknak bizonyítsanak, és bizonyítottak is. Egy 6. És egy 3. Helyezést söpörtek be. Gratulálok nekik...
                                                                            • Kirándulások Június 7.
                                                                              Elérkezett Június 7, az osztálykirándulás napja. Reggel az iskola előtt megjelent a két autóbusz, hogy a 5,6,7,8 évfolyamos diákok elindulhassanak az idei osztálykirándulásukra. Az utunk autóbuszonként kicsit más volt, voltak akik a Budapestren lévő csepkőbarlangba, míg mások egy sziklakórházba, amit idővel atomtámadás
                                                                              • Úszótanfolyam Június
                                                                                dén ránk került a sor, így a hagyományokhoz híven májusban úszótanfolyamon vettünk részt. Az első nap nagy izgalommal vártuk a tanfolyamot. A gyülekező az iskola öltözőjében volt. Már ott kérdezgettük egymást, hogy ki az, aki már tud úszni, milyen élményük van. Miután mindenki megérkezett,
                                                                                • Gyermeknap Június 2.
                                                                                  GYermek és családinap
                                                                                  • Tűzoltók Május
                                                                                    Láng verseny
                                                                                    • Immár 8 alkalommal rendeztük meg iskolánkban a Corvin Mátyás iskolanapokat. Egész héten változatos kihívásokon, versenyeken lehetett részt venni. Hétfőn a túrázni szeretők a Mátyástúrán vehettek részt, ahol elsétáltunk a közelben lévő alistáli Ezüst-tóhoz. A túra igazán kalandosra sikeredett.
                                                                                      • Minden évben a 8.évfolyamos diákokkal tanulmányi kirándulásra indulunk. Idén a győri AUDI gépgyárba és a bősi vízi erőműbe látogattunk el. Az AUDI gyárban megismerkedtünk az AUDI TT Cupe autók elkészítésének technológiájával, végigsétáltunk a gyártósoron, ahol az alkatrészekből a gyártósor végén már egy
                                                                                        • Farsang 2017 Február
                                                                                          Elérkezett ismét a bolondozás, a beöltözés a "siska" evés... vagyis a farsang. Az iskola apraja-nagyja beöltözött és szórakozott..
                                                                                          • Az elmúlt évtizedekben számtalan télűző, tavaszköszöntő népszokás alakult ki szerte Magyarországon, köztük a kiszehajtás. Időpontja tájegységenként változó: farsang farkán, illetve virágvasárnapján. A játék lényege, hogy nagyobb gyermekekkel egy nagy szalmabábut készítünk és öltöztetünk fel rongyos menyecskeruhába, majd tavaszi dalokat énekelve végighordozzuk az iskola udvarán. A tüzet meggyújtjuk, és a bábút elégetjük. Megbűvölve figyelik, hogyan hamvad el végre a tél, vele együtt a betegségek is, s adja át
                                                                                            • Szorgos kezek Május
                                                                                              Munka az iskola környékén ...
                                                                                              • Március 15. Február
                                                                                                1848. március 15-én Petőfi, Jókai, Vasvári, Irinyi és más ifjak vezetésével Pesten is föltámadott a tenger. A forradalom napja ünnep számunkra. Ezért őrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költő él, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakat és a honvédeket, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.
                                                                                                • Luca 2016 December
                                                                                                  • Mikulástúra December
                                                                                                    Ebben az évben /sajnos/ nem volt sok érdeklődő a túra iránt, de annál jobb hangulat kerekedett. Találkoztunk pár emberrel, akik segítettek bennünket a célunk elérésében..
                                                                                                  • Fecskeavató Október
                                                                                                    Október 27-én elsőseinknek „Fecskeavatót” szerveztünk, amikor iskolánk teljes értékű diákjaivá váltak. Különféle ügyességi, logikai feladatokat kellett teljesíteniük, ami nagy örömükre
                                                                                                  • Faültetés Október
                                                                                                    Elsősök fája
                                                                                                  • Közeledik október 31-e, így ideje halloweeni töklámpásokat faragni. A 7.a sem tehetett másképp, így kisétáltunk az udvarra és csapatostul nekiálltunk faragni.
                                                                                                  • Mesemaraton Október
                                                                                                    Sokadik alkalommal került megrendezésre ez a közkedvelt rendezvény iskolánkon. Aszfaltrajz, mesék, könyvtár, játék, kvíz, buli - minden volt a hosszúra nyúlt éjszakán. Természetesen Halász Zsuzsa néni sem hiányozhatott, aki rövid,
                                                                                                  • Könyvtárak világnapja alkalmából, 9 órakor minden osztályban az ott tanító pedagógusok mesét olvastak a diákoknak.
                                                                                                  • Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük ...
                                                                                                  • Az idei 2016/2017 iskolai évben indult egy új érdekkör, a főzőcske. A kör hatalmas érdeklődést kapott a diáktól, nagyon sokan érdeklődtek az új lehetőség iránt. Október 6-án már a második alkalommal került megrendezésre, ahol iskolánk 7.A osztályos tanulói ismerkedhettek meg a sütés, főzés és a mosogatás igazi kihívásaival.
                                                                                                  • Jutalom kirándulás 2015/2016 legjobb tanulóinak
                                                                                                  • Szüret Szeptember 25.
                                                                                                    "Szüretelnek, énekelnek, láttál-e már ennél szebbet? Dió, rigó, mogyoró, musttal teli kiskancsó, Sose láttam szebbet." Pénteken még az időjárás is nekünk kedvezett, hogy kipróbálhassuk a szüretelés rejtelmeit.
                                                                                                  • Cosmos kiállítás Szeptember 28.
                                                                                                    Iskolánk 46 diákja részt vett Pozsonyban a COSMOS DISCOVERY WORLD EXHIBITION - kiállításon. Néhány kép az ott látottakból.
                                                                                                  • Tejtermékek világnapja Szeptember 28.
                                                                                                    A tejtermékek világnapjára emlékezve, az iskolánk diákjai is tejtermékeket fogyaszthattak a nagyszünetben, Edmár Márta tan.néni szervezésének és az iskola/gyerekek támogatásának köszönhetően. Köszönjük neki...
                                                                                                  • Tánciskola 2.rész Szeptember 14.
                                                                                                    Ismét táncolnak a végzős diákok... vagy még csak próbálkoznak vele...
                                                                                                  • Békefutás Szeptember 21.
                                                                                                    A diákok 1 km-es versenyfutáson vettek részt. Akik nem versenyt futottak, kerékpártúrán illetve kocogáson vettek részt. Az eredményhirdetés után sor került a tombolahúzásra, ahol a szerencsések kisebb ajándékokat nyertek.

                                                                                                     

                                                                                                  • Lecsófesztivál Szeptember 16.
                                                                                                    KÖZHÍRRÉ TÉTETIK ÉS EZÚTON KIDOBOLTATIK, HOGY AZ ÚRNAK 2016. ESZTENDEJÉBEN, SZEPTEMBER HAVÁNAK 16. NAPJÁN, PÉNTEKEN, MEGRENDEZI IMMÁR NEGYEDIK ALKALOMMAL A LECSÓFESZTIVÁLT A CORVIN MÁTYÁS ALAPISKOLA ...

                                                                                                     

                                                                                                  • Tánciskola 1.rész Szeptember 14.
                                                                                                    Elkezdődött az, amire talán minden végzős, vagy nyolcadikos tanuló titkon vár. A tánciskola. Akár egy ilyen beszélgetés is elhangozhatott volna délelőtt a diákok közt: - Te szeretsz táncolni?

                                                                                                     

                                                                                                  • Terménykiállítás Szeptember 14.
                                                                                                    Minden év szeptemberében a gyerekek által hozott terményekből kiállítást rendezünk iskolánk alsó folyosóján. Ez idén sem maradhatott ki. A termények mellé kis előadást is kaptunk iskolánk fiatalabbjaitól.

                                                                                                     

                                                                                                  • Tanévnyitó ünnepség Szeptember 5.
                                                                                                    Eljött a nap... a tanévnyitó napja. Az iskolában 9 óra körül elkezdtek szállingózni a diákok, szülők. Az új tanulók izgatottan várták a mai napot, amikor valami új kezdődik el az életükben. Az idősebb diákok élményekkel teli érkeztek, és szinte egész délelőtt fáradhatatlanul, egymás szavába vágva mesélték mi is történt velük nyáron.

                                                                                                     

                                                                                                  • Tanszercsomag Júl.5.
                                                                                                    Füzet/tanszercsomag 2016/2017

                                                                                                     

                                                                                                  •       2016         2017   
                                                                                                  • Ballagás Június 29.
                                                                                                    Hát elérkezett.. itt van a ballagás napja. Az osztályban 18 tanuló egy utolsó osztályfőnöki órán búcsúzik egymástól, osztályfőnökétől és egyben az alapiskolás éveitől. Itt az idő..csengettek. Egy utolsót, elindulunk, valami ismeretlen felé, valami
                                                                                                  • Holnap ballagás Június 28.
                                                                                                    Elérkezett a nagy NAP. Ma kell kidíszíteni a ballagó diákok osztályát. Nem kis munka ez, de minden évben a 8.évfolyamos diákok vállalják, hogy elkészítik. Ez nem volt másképp idén sem.
                                                                                                  • Nagy igazság van abban, hogy nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Mi sem bizonyítja jobban, mint az alsósok idei jutalomkirándulása Patonyréten, a Vidra ranchon.
                                                                                                  • ...
                                                                                                  • Útra fel...ma megismerkedünk a víztisztítás minden titkával. Akár ezt is hallhattuk volna a diákoktól... A végzős diákok tanulmányi útra indultak A Hegyétében található víztisztító állomásra.
                                                                                                  • A vakációváró ünnepségen, immár 4-ik alkalommal kiosztásra került az év legsikeresebb tanulója című kupa, amit a tavalyi "győztes" Surányi Patrick adott át, idén Tóth Renének. Gratulálunk Renének, és persze minden más diáknak is, aki sikeresen/eredményesen zárta a 2015/2016-os tanévet. A műsor és az értékelés után pogácsát és üdítőt fogyaszthattak vendégeink.
                                                                                                  • Geográfia óra Június 08.
                                                                                                    Minden végzős diáknak, így év végére kötelező projektet kellett készítenie, egy minimum 3 napos utazásról, mint utazási iroda...
                                                                                                  • Testnevelés óra Június 08.
                                                                                                    Mindenki kíváncsi lehetne, hogyan is történik egy testnevelés óra a 6-ban. Ez most egy olyan alkalom, ahol kicsit "bekukucskálhatunk" a diákjaink testnevelés órájába, mit kell csinálniuk, vagy hogy mennyire megy az nekik. Ez a "páratlan" alkalom épp a 6-évfolyamos lányokat és fiúkat örvendeztette meg. ...
                                                                                                  • A munka nemesít Június 07.
                                                                                                    Egy átlagos nap az iskolában, amikor a diákok a technikai nevelés órán megismerkednek a festés, kerti- és egyéb szerszámok használatával. A képeken épp a végzős diákok újítják fel, varázsolják újjá a napközis diákok birodalmát, gondozzák a iskola kertet ...
                                                                                                  • Idén már harmadik alkalommal vettünk részt a helyi vöröskereszt versenyén. Évről-évre jobb helyezést érnek el a gyerekek, idén 152 pontból 147 pontot értek el, ami óriási eredmény volt. A versenyen 12 csapat vett részt. A csapat régi és új tagjaival a következőek: ...
                                                                                                  • Immár sokadik alkalommal rendezte meg iskolánk a gyermek és családi napot. A nap a corvinos pólók kiosztásával kezdődött, mely most zöld színű lett. Az első programként kvíz, sport játékokon, valamint különféle előadásokon vehettek részt a diákjaink, majd valamikor 9-10 óra között jött a nagy "párki" evés. ...
                                                                                                  • Végzős tanulóink számára biológia órán lehetőség nyílt egy sertés szívének boncolására. Tanári felügyelettel és utasításokkal önként jelentkező tanuló végezték, miközben...
                                                                                                  • Iskolánk 8.évfolyamos diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt. Az első állomásunk a dunaszerdahelyi ( Műszaki szakközépiskola - Andrejkovics mester vezetésével) a Wertheim üzem volt
                                                                                                  • Megrendezésre került immár a VII.Corvin iskolai napok verseny/ünnepség sorozat újabb része
                                                                                                  • Csallóköz - Bio/Geo - diákok megismerkedhettek klörnyékünk élővilágával, természetföldrajzával
                                                                                                  • Faültetés - minden osztály kapott egy saját fát, az iskolaudvarra
                                                                                                  • Nyuszitúra - kis keresés a húsvéti tojások után, kis séta után az ajándékokat az iskolaudvaron találtuk meg.
                                                                                                  • Úszótanfolyam - iskolánk 5.évfolyamos diákjai tanulnak úszi, a dunaszerdahelyi uszodában
                                                                                                  • Beiratkozás a 2016/2017 tanévre, ahol a diákok az iskolával, a szülők a lehetséges proglémákkal ismerkedhettek meg iskolánkba látogató pszihológus tanácsait hallgatva.
                                                                                                  • Március 15. Március.
                                                                                                    Megemlékezés: Március 15.
                                                                                                  • Március a könyv hónapja.Ebbol az alkalomból író-olvasó találkozót szerveztünk a gyerekeknek Jakubecz Mártával. A könyvek bemutatása után a gyerkocök kérdéseket is feltettek Márta néninek. Voltak igazán aktív nebulók,..
                                                                                                  • Horváth Áron Március 10.
                                                                                                    Horváth Áron - Zrinyi Ilona matematikai verseny eredményes megoldója
                                                                                                  • Sítúra Január.
                                                                                                    Elérkezett.. és már el is múlt az idei sítúra. Azt gondolom, hogy diákjaink minden évben izgalommal és érdeklődéssel felvértezve várják a sítúrát. Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóit érte ez az öröm, hogy az év elején kipróbálhatták e csodás téli sportot.
                                                                                                  • Kirándultunk. De ez most nem egy osztálykirándulás, vagy egy meghirdetett tanulmányi út, ez egy kőkemény munkával kiérdemelt kirándulás volt. Az első félévben kitüntetett diákok eredményeikkel kiérdemelték, hogy kicsit megpihenjenek, és kikapcsolódva,
                                                                                                  • A mai napunk igazán tartalmasra sikeredett. Délelőtt moziba voltunk Dunaszerdahelyen. A délután folyamán ellátogatott hozzánk Cseh Péter- képzőművész, aki a korongozás tudományába vezette be gyerekeket. Köszönjük szépen!
                                                                                                  • Festészet Január.
                                                                                                    Te tudsz festeni? Én nem.. és te? én sem.. Akkor mi majd nem festünk, szólhatna akár így is egy beszélgetés két gyerek közt. De ez nem igaz. Iskolánkba egy olyan művészcsoport érkezett,
                                                                                                  • Farsang-farka Február.
                                                                                                    A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól. A téltemető népszokás igen kedvelt volt a falusi népek körében. Ma már csak elvétve találkozhatunk ezzel a szokással.
                                                                                                  • Farsang Február.
                                                                                                    Elérkezett ismét a bolondozás, a beöltözés a "siska" evés... vagyis a farsang. Az iskola apraja-nagyja beöltözött és szórakozott.. Meglepő fordulatok, játékok és óriási hangulat vette kezdetét pénteken a tornateremben. A képek magukért beszélnek.
                                                                                                  • Badó-park 1.rész Február.
                                                                                                    Hétfőn a tervezettnél picit korábban indultunk útnak az alsó tagozatosokkal az ugriparkba, s ezt a plussz fél órát köszönjük Tomi bácsinak ...
                                                                                                  • Karácsony December.
                                                                                                    Végre elérkezett. Elérkezett az utolsó iskolai nap, a Karácsonyi ünnepség napja. Reggel az osztályban gyülekeztünk, egymás táskáit méregettük kíváncsiskodó tekintetükkel, vajon ki kinek, és főleg mit hozott ajándékba. Vajon én is kapok ajándékot?
                                                                                                  • karácsonyváró December.
                                                                                                    Minden évben, a karácsonyt megelőzően zenés m?sorokkal, mézeskalács csodákkal, és egyéb más karácsonyi díszekkel együtt megszervezi iskolánk a karácsonyváró ünnepséget.
                                                                                                  • Lassan itt a karácsony. Falunk nagy adventi koszorújának 1-1 gyertyájának meggyújtása el?tt, községünk intézményei készítettek kis kulturális m?sorokat.
                                                                                                  • Csodasarok December.
                                                                                                    segítségével bekapcsolódtak a Magyarországon meghirdetett külhoni alsós diákok és nagycsoportos óvodások számára meghirdetett "Miénk a város!" elnevezésű játékba. Eredményesek lettek. Gratulálunk!
                                                                                                  • Mi kellene több a diákoknak tanítás közben, mint egy kis szokatlan, de látványos dolog? A kisállatok boncolása. Hogyan működik a szervezet? Hogyan néznek ki a belső részei egy élőlénynek? Itt volt az alkalom, hogy diákjaink ifj. Bíró Ildikó tanító néni
                                                                                                  • Advent December.
                                                                                                    Az iskolánk alsó folyosóján tanító nénik által elkészített adventi koszorút gyújtotta meg falunk hitoktatója és lelkésze. Az elsó ádventi gyertya meggyújtása előtt kis történeteket hallgathattunk meg, melyekből az adventi időszakra jellemző fontos dolgokat tudhattunk meg.
                                                                                                  • "Közhírré tétetik, hogy a hagyomány?rzés a napköziben rendezvény keretén belül a népi mesterségek mívelői által megismertetik és lehetőség szerint ki is próbáltatik a kézművesség csínja-bínja." Ezekkel a szavakkal csábították az Alistáli Corvin Mátyás Alapiskola napközis pedagógusai az iskola diákjait és a falu apraját-nagyját
                                                                                                  • December 3-án iskolánkon megrendezésre került a Kosárlabda Kupa, mivel ez a legkedveltebb labdajáték a suliban. Összesen 4 lány- és fiúcsapat mérte össze tudását, tehetségét, kitartását. Iskolánkból a 7., 8., 9. évfolyam külön csapatotalkottak és vendégül láttuk a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola csapatait is. Színvonalas mérkőzéseket láttunk és hangos szurkolással telt meg a tornaterem.
                                                                                                  • Mikulás Dec.04.
                                                                                                    Ma volt az iskolánkban a Mikulás. Elmesélte a napközis gyerekeknek, hogy két bácsi meglátogatta őt RADI BÉLA és FAZEKAS FERENC. Azzal a kéréssel fodultak hozzá, hogy ajándékozza meg a napközis gyerekeket
                                                                                                  • Egészséghét Nov.19-24.
                                                                                                    Gazdag programmal készültünk a múlt héten a gyerekeknek, csak sajnos két előadás, beszélgetés, betegség miatt elmaradt /pótoljuk!/. Azt hiszem, ennek ellenére mindenki találhatott kedvére valót a három napon...
                                                                                                  • Nyárasdi kupa Nov.23.
                                                                                                  • Az első 2015/2016 kiadás
                                                                                                  • Simon say Nov.18.
                                                                                                    Napjainkban az angol nyelvi tudás jelentőségét senki sem vitatja. Az Európai Unió tagállamaként fontossá vált a kölfölddel való kapcsolat, ami magával hozta az idegen nyelvek ismeretének igényét. Folyamatosan változnak a nyelvtanítás lehet?ségei és a nyelvtanulók igényei.
                                                                                                  • A 2014/2015 tanév végén iskolán egyik pedagógusa anyai örömök elé néz (Hegyi Andrea), így egy "rövid" ideig iskolánk új pedagógusokat vett fel a kémia, biológia tantárgyak tanítására.
                                                                                                  • A tavalyihoz hasonló számban jöttünk össze búcsú hétfon az alapiskola tornatermében, ahol második alkalommal rendeztünk simonbált.
                                                                                                  • Vajon mit szeretnek a gyerekek? Egy kis felmérést készítettünk, diákokat megkérdezve, melyik a kedvenc 3 tantárgya. A felmérést a felsőtagozatos diákok közt végeztük, és igen, a testnevelés minden osztály nagy kedvence.
                                                                                                  • Délután a napközisek kisétáltak a faluba érkező búcsúsokat megnézni, szinte elsőként kipróbálni a hintákat, lövöldéket és mindent, amit csak lehetett.
                                                                                                  • Iskolánk 6. évfolyamos diákjaival ellátogattunk az ógyallai csillagvizsgálóba, ahol elobb egy kisfilmen megnézhettük a csillagvizsgáló építését, sorsát 1870-es évektol,
                                                                                                  • Tök jó nap Nov.04.
                                                                                                    November 4-én vendégül láttuk a nagycsoportos ovisokat egy Tök jó napra az iskolánkban. Véletlen, hogy ezeknek a gyerekeknek tényleg az egész napjuk tök jó lehetett,
                                                                                                  • Halloween Okt.30.
                                                                                                    A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.
                                                                                                  • Eljött a várva várt este. Szerencsére az egész nap fújdogáló szél abbamaradt, kedvezett az első alkalomból megrendezett Kívánságok éjszakájának. Az iskolaudvaron lassan-lassan elkezdett gyűlni a tömeg, Diákok, szülők, barátok, volt diákok, tanárok.
                                                                                                  • Mesemaraton Okt.26.
                                                                                                    Immár sokadik alkalommal került megrendezésre ez a közkedvelt rendezvény iskolánkon.
                                                                                                  • Fecskeavató Okt.22.
                                                                                                    Október 20-án elsoseinknek „Fecskeavatót” szerveztünk, amikor is iskolánk teljes értéku diákjaivá váltak. Különféle ügyességi, logikai feladatokat kellett teljesíteniük, ami nagy örömükre – örömünkre, sikerült is.
                                                                                                  • Megemlékezés Okt.06.
                                                                                                    Az ötödikesek nem igazán értik, hogy mi is történt 1849. október 6-án, és nem tudják, hogy azok, akiket ezen a napon kivégeztek, pontosan kik is voltak. Ezúttal is felbukkannak olyan értékelő motívumok, amelyekkel már a március 15-ről szóló fogalmazásokban is találkoztunk (szabadságharc,
                                                                                                  • Még az égiek is kedveztek nekünk az első alkalommal megszervezett szüret napján. Jó kedvű, dolgos kis csapat indult útnak, akik sok-sok élménnyel , s bizony fáradtan tértek haza.
                                                                                                  • Ma a CMA napközis tanulói " Misi története" című bábelőadáson vettek részt. A történet arról szól, hogy a főhős - Misi- minden körülmények közt egy jó gyerek szeretne maradni. A gyerekek nagyon élvezték az előadást.
                                                                                                  • Sport - Bősön Okt.03.
                                                                                                    A CMA sportolói megint megmutatták mire képesek, most a Bősi futóversenyen.
                                                                                                  • Riportunk alanyai olyan diákok, akik pályafutásuk során több iskolában jártak már, így őket kértük, meséljenek, hasonlítsák össze a mi és a volt iskolájukat. A felső tagozatról olyan diákokat kerestünk meg, akik legalább 1 évet töltöttek iskolánkban.
                                                                                                  • 2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja
                                                                                                  • A tej világnapjára emlékezve, az iskolánk diákjai is tejtermékeket fogyaszthattak a nagyszünetben, Edmár Márta tan.néni szervezésének és az iskola/gyerekek támogatásának köszönhetően. Köszönjük neki...
                                                                                                  • Békefutás 2015 Szept.18.
                                                                                                    Sokadik alkalommal rendezte meg iskolánk a terménykiállítással egybekötött sportnapot ebben az iskolai évben. Gazdag programmal kedveskedtünk a gyerekeknek: délelőtt a megnyitó után egy előadás várta a nagyobb diákokat, a kisebbek pedig bemelegítettek a futáshoz.
                                                                                                  • Közlekedési park Szept.04.
                                                                                                    Köztudott, hogy a közlekedés legveszélyeztetettebb résztvevői a gyermekek. Fejlődésük, önállóságuk kialakulásához hozzátartozik a közlekedésre nevelés is. A gyermekek szemével nézve az utca teljesen más alakot ölt, mint ahogyan azt a felnőttek látják.
                                                                                                  • Eltelt, vége a nyári szünetnek. Eljött a tanév eleje, az első nap, amikor ismét találkozunk osztálytársainkkal, tanárainkkal. Az ünnepélyes tanévnyitó a Himnusz elhangzásával,
                                                                                                  • A 2014/2015 tanév végén, iskolánk ebédlőjének talaját az iskolai konyha költségvetéséből sikerült felújítani. Ezenfelül a festést is sikerült megoldani, a beázott mennyezetet újrafestették. A festéshez a községi hivatal biztosította a szakembereket.
                                                                                                  • A mostani riportunkban olyan diákokat szólítottunk meg, akik már nem Corvinosok, tavaly, vagy már régebben hagyták el iskolánkat. Megkérdeztük őket, hogy visszatekintve mit éreznek, gondolnak. Megkérdeztünk olyanokat is, akik már dolgoznak,
                                                                                                  • Kérjük a következő füzeteket szerezzék be gyermekeik számára
                                                                                                  • Hova, merre menntek diákjaink az elmúlt években? Kérdezhetné bárki. Mi most összegyűjtöttük az adatokat, hogy diákjaink hol tanulnak jelenleg, merre, mely iskolákat választották.
                                                                                                  • A 2014/2015 tanév végén elkezdődött ismét a várva várt Vakáció. Kis kutatás, kérdezgetés után készítettünk egy kis kutatást, hogy merre nyaraltak a Corvinosok. Tengerpart, nagyszülők, tópart, otthon a barátokkal, számítógép, könyvek, tv,
                                                                                                  • A mostani cikkünkben csupán statisztikai adatokat mutatunk be iskolánk életéből. Az idei évben a 2015/2016-os tanévben iskolánkba xxx diák jár, ebből xxx az alsó és xxx a felsö tagozatra.
                                                                                                  •       2015         2016   
                                                                                                  • 2015.6.26. Kerékpárra fel. Elindultunk a Hegyétében található szennyvíztisztító bázisra, hogy megismerkedhessünk a víztisztítás folyamatával.....
                                                                                                  • 2015.6.24. - Szerda reggel. Végre elérkezett az osztálykirándulás napja. Irány Budapest. Első uticélunk a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi reptér volt, ahol 4 órán keresztül szinte minden információval megismerkedhettünk,
                                                                                                  • vakációváró ünnepség
                                                                                                  • Iskolánk diákjai minden évben ellátogatnak Nagyudvarnokra, a Honfoglaló táborba, ahol kicsit közelebbről megismerkedhetnek honfoglaló őseink történeteivel, életük minden napjaival, fegyevereikkel, melyeket ki is próbálhatnak és persze a lovakkal..
                                                                                                  • Délelőtt gyermeknap, délután a 2. Családinap került megrendezésre, ahol minden osztály, diák, szülők együtt sütöttek, főztek, rétesthúztak.
                                                                                                  • Eltelt egy év és már 6-ik éve hogy iskolánk felvette Corvin Mátyás nevét. Idén gyalogtúra, kerépkártúra (Albár, Hegyéte, Balázsfa, Udvarnok, Kürt, Vásárút, Nyárasd. 31km), Vers és Prózairó, Rajz és Modellkészítés, Ki-Mit-Tud verseny, Angol nyelvi verseny,
                                                                                                  • Csütörtök délelőtt.. valami készül.. Az iskola udvarán egy zenekar készíti elő a hangszereit. Az 1-4évfolyamos gyerekek pályázaton nyert ajándék koncertje készülődik. Megérkeztek a KOBOLDok... A koncert fergeteges
                                                                                                  • Minden évben az ötödikes tanulók 4 napos úszótanfolyamon vesznek részt, ahol megtanulnak, tökéletesítik az úszási technikájukat.
                                                                                                  • Ma délelőtt ismét fellépet az iskola tornatermében Gál Tamás és a Csavar Társulat. A színészek nemcsak a gyerekeket, hanem a pedagógusokat is úgy megnevettették,
                                                                                                  • Versenyszabályok - kizárólag Forrai Sándor ábécéjét használjuk írásban és olvasásban, jobbról balra haladva - a K betű használatánál csak a négyszög vagyis a rombusz
                                                                                                  • idő közbeszólt, hogy a diákok kedvét ne vegyük el, így a túra helyett fergeteges hangulatú, bolondos, vidám feladatokkal nyusziolimpiát rendeztünk iskolánk tornatermében.
                                                                                                  • Iskolánk végrős diáikjai bepillantást nyerhettek a tanítás szépségeibe, nehézségeibe. Matematika, szlovák, magyar, testnevelés órákat tartottak.
                                                                                                  • Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak ma délután...folyt.köv.
                                                                                                  • Március 27- én a Rákellenes Liga községünkben is adományokat gyűjtött. A mi iskolánk diákjai is bekapcsolódtak a daganatos betegek javára szervezett gyűjtésbe. Tanulóink az adakozásért cserébe jelképes virágocskát ajándékoztak, melynek feltűzésével
                                                                                                  • Pedagógus napon megemlékeztünk volt tanárainkról, akik már nem lehetnek közöttünk, melyeknek sokminden köszönhetünk.
                                                                                                  • Diákjainkkal megemlékeztünk iskolánk névadójáról, az orvosi rendelő előtt állított emlékműnél.
                                                                                                  • Diákjainkkal kivonultunk az udvarra, hogy egy nagyon ritka csillagászati esemény figyelhessünk meg, egy részleges 60 százalékos napfogyatkozást.
                                                                                                  • 1848. március 15-én Petőfi, Jókai, Vasvári, Irinyi és más ifjak vezetésével Pesten is föltámadott a tenger. A forradalom napja ünnep számunkra. Ezért őrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költő él, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakat és a honvédeket, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.
                                                                                                  • Iskolánkon immár hagyományosan megrendezésre kerül ez a szlovák nyelvi verseny, amelyre a környező iskolákat is hívjuk. Gratulálunk a szép eredményért, ügyesek voltatok!
                                                                                                  • Igazán kellemes volt ebben a tavaszi napsütésben megejtenünk az első túránkat...nagy utat tettünk meg, nézelődtünk, szaladtunk, friss levegőn voltunk...igaz nem mindig...
                                                                                                  • A mese mindenkié, iskolánk hagyományos kis versenyéről nézhetünk meg pár képet.
                                                                                                  • A tavaszi szünet alatt is volt lehetőség diákjainknak az iskolai szórakozásra. A sok érdekes program melett, moziba is mentek diákjaink, a Spongyabob legújabb mozis változatára. A képeket megnézve... megbolt az igazi mozis, popkornos hangulat :D
                                                                                                  • 2015.Február - Iskolánk 50 diákja.. bepréselte magát egy pénteki délután az autóbuszba, hogy egy jót korcsolyázhasson. Úgy gondolom, midnenki aki eljött egy jót sportolt, elfáradt és a büfében egy jót ebédelt... Voltak, aki most elsőként próbálták ki korcsolyázást. Hajrá, csak így tovább
                                                                                                  • 2015.Február - Nem oly rég, még a ballagó diákokról olvashattunk, a ballagó diákok képeit nézegethettük. Az idő gyorsan eltelik, már-már "repül" és a jövő iskolásai kopogtatnak a Corvin Mátyás iskola kapuin. Héten a leendő 2015/2016 év elsősei iratkozhattak be iskolánkba.
                                                                                                  • Január 30. Farsang Iskolánk mint minden évben, idén is megszervezte a farsangi felvonulást. 1-5 évfolyam diákjain kívül, idén is sok felsőtagozatos diák vett részt és öltözött be. Íme néhány kép...
                                                                                                  • Elkezdődött... Az első nap, az első mérkőzések nagy sikert arattak.. szinte mindenki akart volna játszani, mindenki érkdeklődött, ő mikor fog játszani. Türelem ... mindenkinek eljön az ideje.. Ma ők játszottak.. valaki nyert, valaki sajnos nem.. az eredményeket a fenti kiírásnál mindenki megnézheti. Gratulálunk a továbbjutóknak.
                                                                                                  • Január 30-án zsíros kenyér partyt tartottunk a napköziben. A program a következő volt: A gyerekek elmondták, hogy milyenre sikeredett a bizonyítványuk. A csupa egyessel rendelkezöket megjutalmaztuk. Megismertettük a gyerekeket a zsírok és a hagyma jótékony hatásaival, majd a felolvasott szöveggel kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszokat mézikkel jutalmaztuk.
                                                                                                  •     2014         2013    
                                                                                                  •     2012         2013    
                                                                                                  •     2011         2012    
                                                                                                  •     2010         2011    
                                                                                                  •     2010             
                                                                                                  • EMK
                                                                                                  •     2009             
                                                                                                  •     2008             
                                                                                                  •     2007             
                                                                                                  •     2006             
                                                                                                  •     2005             
                                                                                                  • Weboldal születése - OWD design
                                                                                                  free counter    Dátum: 2005      Forrás: Szerkesztoség     Cimkék:   Archívum