"Dolgozz keményen, játssz sokat és élj szeretetben."  
Corvin Mátyás Alapiskola - Alistál   
  "Dolgozz keményen, játssz sokat és élj szeretetben."  
Corvin Mátyás Alapiskola - Alistál   
  "Dolgozz keményen, játssz sokat és élj szeretetben."  
Corvin Mátyás Alapiskola - Alistál   
  "Dolgozz keményen, játssz sokat és élj szeretetben."  
Corvin Mátyás Alapiskola - Alistál   
CMA
  mai naptól - 2005-ig
 VERSENY EREDMÉNYEK  /  SPORT EREDMÉNYEK  /  ISKOLA TANÁRI KARA

 
  ARCHÍVUM Nyomtatás Facebook

 • Fasang

  2024.Február
  Itt a farsang, áll a bál,keringőzik a kanál,táncot jár a habverő, bokázik a máktörő.Iskolánk legkisebbjei és a nagyobbak is fergeteges bulival zárták a hetet. Volt itt móka,kacagás, aktivity, tombola.

 • Képek iskolánk életéből 1-4.

  2023.NOVEMBER-DECEMBER
  Képek

 • Karácsonyi koncert

  2023.DECEMBER 21.
  Képek

 • Dan-Slovakia Agrar

  2023.DECEMBER 19.
  Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a Dan-Slovakia Agrar által meghirdetett „Miért válasszam a mezőgazdasági oktatást?“ elnevezésű projektbe. Az eredményhirdetésre a társaság nagymegyeri székházában került sor, ahol iskolánk 3 csapata vett részt. A csapatok egy kiránduláson vehetnek részt a “ Mobilis Győr Interaktív Élményközpontban. “ Szívből gratulálunk nekik.

 • Karácsonyi vásár

  2023.DECEMBER 17.
  Képek

 • Ping-Pong - Ekecs

  2023.DECEMBER 17.
  Diákjaink ma Ekecsen képviselték iskolánkat a " Mozdulj Ekecs" ping-pong versenyen.A csapat tagjai: Bohus Gergely, Csölle Márk, Gerezdes Kristóf, Szabó András Jókedv, sok nevetés jellemezte a délelőttöt.

 • Fizika

  2023.DECEMBER 14.
  Fizikaórán az elektromosság alapjaival foglalkozunk. A kilencedikes tanulók az áramkörök építését is kipróbálták. Szirenáztunk, rádiót építettünk...

 • Környezetvédelmi verseny

  2023.DECEMBER 12.
  Ma részt vettünk Dunaszerdahelyen az Öko -Diák Környezetvédelmi versenyen, ahol 69 alapiskolás diák mérte össze tudását. A Corvin Mátyás Alapiskolát 9 diák képviselte. A “ Nokedli” nevű csapatunk - Szabó András, Bohus Gergely és Vígh Attila - a dobogó 2. helyén végzett. Az egyéni versenyben is fantasztikus eredmények születtek. Szabó András 1. hely , Vígh Attila 2. hely. Továbbá Varga Dániel 4. hely és Bohus Gergely 11. hely, akik pedig különdíjban részesültek. Méltán büszkék vagyunk rátok .

 • nyelvész

  2023.DECEMBER 7.
  Idén is bekapcsolódtak növendékeink a szegedi Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett vetélkedő izgalmas, játékos, logikai feladatokkal tűzdelt anyanyelvi versenyébe.

 • Mikulás

  2023.DECEMBER 7.
  Idén, kicsit korábban a megszokottnál, de megérkezett az apróbb diákokhoz a Mikulás. A gyerekek ujongva, műsorral, dallal fogadták, aki bőkezűen megajándékozta a jógyerekeket, vagyis mindenkit.

 • Advent

  2023.DECEMBER 5.
  Képek

 • Derbi

  2023.DECEMBER 5.
  Az idei tanévben is megrendezésre került a ,,Könyvtári derbi iskolai csapatvetélkedő. Összesen 17 csapat 2 kategóriába sorolva mérte össze 5 próbatételen át ismereteit, alkotókészségét, ügyességét a játékos délutánon. A verseny során a gyakorlatra és kreativitásra épülő feladatok megoldása, a feladatmegosztás, a közös munkamegosztás kompetenciáját is fejleszthették a tanulók.

 • Minden csoda alapja a szeretet

  2023.DECEMBER 2.
  December 2-án a Felvidéki Alkotók Egyesülete által kiírt rajz- és irodalmi pályázat ünnepélyes díjátadójára, valamint a karácsonyi pályázatból összeállított ,,Csoda" című antológia bemutatójára került sor a nagybudafai kultúrházban. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a FAE elnöke, Farkas Gábor, a FAE alelnöke, Gyurkovics Margit, illetve Iván Lajos, Egyházgelle polgármestere is. A nap során a díjazottak felolvasták verseiket, prózáikat, illetve zenés összeállítással színesítették a fellépők a programot.

 • Koncert

  2023.DECEMBER
  A SzK iskolaügyi minisztérium által kiírt A nemzetiségi kisebbséghez tartozó tanulók regionális és multikulturális nevelésének támogatására pályázat keretén belül történt. Ez a szerda délelőtt egy kicsit más volt, ...

 • BENEDEK ELEK MESÉI

  2023.DECEMBER
  Az Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja kapcsán kétféle háziverseny került megrendezésre iskolánkban.A kisebbek Benedek Elek meséit illusztrálták, a felső tagozatos diákok olvasási- és szövegértő versenybe kapcsolódtak be. A verseny kapcsán 3-3 tanulót díjaztunk.

 • Napközis képek

  2023.NOVEMBETR
  Képek diákjaink délutáni életéből

 • Szomszédultunk

  2023.NOVEMBER 29.
  Ma szomszédoltunk egy kicsit...Alistálon jártunk a Corvin Mátyás Alapiskola Alistál -ban, ahol a helyi ovisok és alsósok és vendégeik, az albári és étei kisiskolák tanulói voltak a nézőink. Paprika Jancsi, vagy nem! és piszkosok, Cuclifejkó, a Paradicsompofa, és a halál, a legnagyobb szamár csatáját láthatták és hallhatták a kis nézők, akik segítették is főhősünket. Köszönjük a meghívást, a gyerekeknek a segítséget a rakodásban. Holnap délután Dióspatonyban 70kedünk egyet

 • Elsőseink játékosan is tanulnak

  2023.NOVEMBER 25.
  Képek

 • filmek betétdalai csendültek fel

  2023.NOVEMBER 24.
  ,, Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig." (Kodály Zoltán) Délelőtt az alistáli református templomban ismert rajzfilmek és filmek betétdalai csendültek fel. A filmzenék között mindenki talált kedvére valót közben pedig az egyes hangszerekkel is ismerkedhettük. Köszönjük a halászteleki fiatal művészek előadását és a Művészeti Alapiskola meghívását.

 • Veszelinov Dániel

  2023.NOVEMBER 16.
  Veszelinov Dániel az Alistáli Corvin Mátyás Alapiskola vendége volt ma délután. Kapusunk viszonozta az ottani diákok látogatását, akik a Gyere velünk a DAC-ra! projekt keretén belül a Nagymihály elleni bajnokin jártak a MOL Arénában.

 • Ping-Pong

  2023.NOVEMBER 13.
  Ma délelőtt négy tanuló képviselte iskolánkat a járási asztalitenisz bajnokságon, ahol a 4.helyen végeztek. Több tanulónak ez volt az első megmérettetése és büszkén mondhatjuk, hogy helytálltak. Mindannyian

 • Tanulmányi kirándulás - Thain János Múzeum

  2023.NOVEMBER 10.
  Érsekújvárott a Thain János Múzeumot. Sok hasznos történetet, érdekességet és tárgyakat láttunk elődeink életéből és történelméről. Hazafelé Gútán gyönyörködtető volt Európa leghosszabb fahídja.Itt megnéztük a vizimalmot is, ami még mindig eredeti állapotában tekinthető meg.Köszönjük a szép élményeket.

 • Keresztyén Vers-és Prózamondó Verseny

  2023.NOVEMBER 7.
  Iskolánk tanulói Jókán szerepeltek a Keresztyén Vers-és Prózamondó Versenyen. A II. kategóriában Hájos Botond 2. helyezést, Józsa Martina 3.helyezést ért el. Bohus Anna 4. osztályos tanuló dicséretben részesült. A III. kategóriában Santúr Andrienn 2. helyezett lett. Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak.

 • Ping-pong

  SPORT | 2023.NOVEMBER 3.
  Az asztaliteniszt kedvelő diákjaink ebben az évben is hódolhatnak /egyik/ kedvenc sportjuknakRáadásul egy újabb asztallal lettünk gazdagabbak, melyet ma már birtokukba is vehettek a gyerekek

 • Tanulmányi út

  2023.OKTÓBER-NOVEMBER.
  Iskolánk 4.,5. és 7. osztályos tanulói az iskolaügyi minisztérium által kiírt A nemzetiségi kisebbséghez tartozó tanulók regionális és multikulturális nevelésének támogatására pályázat jóvoltából megtekinthette Érsekújvárott

 • Sport + dac

  SPORT | 2023.OKTÓBER-NOVEMBER
  Képek

 • Mozgalmas napok a 3.osztályban

  2023.OKTÓBER 27.
  Készültek sünik gesztenyéből, papírból. Tökök fonalból, lufiból, zsinórból, papírból, kinőtt ruhából. Sokat piszmogtunk, tököt faragtunk, énekeltünk, beszélgettünk. Kóstoltunk frissen sült kovászos kenyeret, aminek még a ,,hangját" is hallottuk. A héten Petőfi Füstbement terv című versét is megtanultuk kicsit másképp. Természetesen kitűnőre felelt mindenki. Ma a gyerekek egy rendhagyó angolórának is örülhettek. A hetet ,,szellemes" habcsókokkal zártuk!

 • Boldog Óvoda és Iskola

  2023.OKTÓBER 25.
  Október 25-én a budapesti Erkel Színházban került sor a Boldog Óvoda és Iskola 10 éves jubileumi címátadó ünnepségére. Iskolánk 2020/2021-es tanévben lett tagja a Boldogságóra programnak, immáron másodjára nyertük el az Örökös Boldog Iskola címet. A rendezvényt a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke, Bagdi Bella előadása és a szakmai beszélgetések tették színesebbé. Köszönöm az élményt!

 • FECSKEAVATÓ és FAÜLTETÉS

  2023.OKTÓBER 25.
  Az idén október 24-én volt az elsősök avatása és a hagyományos faültetés. Iskolánk legkisebbjei már megszokták az új körülményeiket, megismerkedtek új társaikkal, tanítójaikkal. Eddig is és ezen túl is nagyon sok munka vár rájuk. Megismerkednek a betűország lakóival, számtanból pontosítják a számfogalmukat, megtanulnak összeadni, kivonni húszig, ismerkednek a szlovák nyelvvel, kialakul egy osztályközösség, ami jó esetben segíti, óvja tagjait kilenc éven keresztül.

 • V.Bakancstúra

  2023.OKTÓBER
  Ismét kirándultunk

 • Emléknap

  2023.OKTÓBER 6.
  Aradi vértanúkra emlékeztünk

 • Dinóverzum

  2023.SZEPTEMBER 29.
  Budapest- “DinoVerzum” kiállítás. Évmilliókat utaztunk vissza az időben.

 • ÖSZTÖNDÍJ ÁTADÓ

  2023.SZEPTEMBER 25.
  Szeptember 25-én került sor iskolánkban az ünnepélyes ösztöndíj átadó ünnepségre, melyet minden iskolakezdő kisdiák törvényes képviselője vehetett át a Rákóczi Szövetségtől. A szülőknek Dr. Tárnok Balázs alelnök köszönte meg, hogy magyar iskolát választottak gyermekeiknek.

 • Nyelvek Európai Napja

  2023.SZEPTEMBE 26.
  Minden év szeptember 26-án Európa-szerte megtartják a Nyelvek Európai Napját - 47 országában, több mint 800 millió embernek hirdeti ez a nap - a nyelvek fontosságát és szerepét a kultúrák közötti jobb megértés biztosításában. Iskolánkban is megünnepeltük ezt a napot. A diákok plakátot készítettek, amely 50 nyelven hirdette „Jó napot!“ A nyelvi órákon játékos feladatok segítségével próbáltuk felismerni a különböző nyelveket hallás vagy az írás alapján. Mindenkinek sikeres felfedező utat kívánunk az idegen nyelvek megismeréséhez és tanulásához.

 • Kiállítás

  2023.SZEPTEMBER
  Itt van az ősz, itt van újra …”. Kiállítás diákjaink kreatív munkáiból.

 • Tanévnyitó

  2023.SZEPTEMBER 2.
  Elröppent a nyári szünet. Van, aki szívesen megtoldotta volna egy-két nappal, héttel, van aki nagyon várta már a mai napot. Kinek rövid, kinek hosszú volt a szünet, annak ellenére vártuk ezt a napot, mert tudjuk egy új tanév áll előttünk, új kihívásokkal, új ismeretekkel.

 • ZÁNKAI-TÁBOR

  2023.SZEPTEMBER
  Végre elérkezett a várva várt augusztus utolsó hete, amikor ugyanis elindultunk a Zánkai Erzsébet táborba. A tábor egy hatalmas helyen került megrendezésre, nagy ebedlővel, főterrel, színpaddal, sportarénával, sajat kikötővel es természetesen elmaradhatatlan volt a taborozo gyerekek alvohelye.

   

  2023/2024 TANÉV


  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak

 • Ballagás 2023

  2023.JÚNIUS 29.
  Ünnep ez a mai nap. Tanítványaink számára valódi kezdetét jelenti az önálló, felelős létnek. A nagykorúság küszöbét lépik át azzal, hogy befejezték az általános iskolai tanulmányaikat. Ma, amikor megszólalt az utolsó csengőszó, s kiléptek a feldíszített tanteremből az együtt eltöltött hosszú évek emlékei, a feleletek, dolgozatok szívdobogtató próbatételei, a versenyek erőpróbái...

 • Osztálykirándulás 7-8.

  2023.JÚNIUS 2-4.

 • Herman Ottó Kárpát -medencei Biológiaverseny

  VERSENY | 2023.JÚNIUS 7.
  Június 2-4. között került megrendezésre a Herman Ottó Kárpát -medencei Biológiaverseny Sarródon , a Csapody István Természetiskolában. A magas rangú versenyen részt vett iskolánk 2 tanulója, Szabó András és Vígh Attila, akik kiemelkedő teljesítményt értek el. Szívből gratulálunk nekik.

 • PÉNZES ISTVÁN ANYANYELVI VETÉLKEDŐ

  VERSENY | 2023.JÚNIUS 9.
  Iskolánk két diákcsapata az idei tanévben ismételten bekerült a Katedra Polgári Társulás szervezésében megrendezett anyanyelvi vetélkedő országos döntőjébe. Az igényes feladatokat sikeresen megoldva a 15 legügyesebb csapatból az alábbi helyezések születtek:

 • Gyárlátogatás 2023

  2023.JÚNIUS 8.
  Megnéztük hogyan működik az Audi Hungaria autógyár, Wertheim üzem és hogy ezen gyártelepek működéséhez hol és hogyan "gyártják", teremtik elő a megfelelő energiát, a bősi vízierőműben.

 • Egészségügyi iskola

  2023.JÚNIUS 7.
  A mai napon az egészségügyi iskola egyik diákja előadást tartott, hogyan változna meg (jó irányban) az élet bolygónkon, ha heti 1x nem ennénk húst. Remélhetőleg a 8.9.-es diákok (a jövőnk) változtatnak, szebbé és élhetőbbé változtatják majd kis bolygónkat.

 • Ember ne mérgelődj

  VERSENY | 2023.JÚNIUS 2.
  Ember ne mérgelődj - nem mérgelődtek, hanem egy jót játszottak az alsó tagozatos tanulók. Mi így kezdtük a mai gyermeknapot.

 • Kaszás Attila Versmondó

  VERSENY | 2023.JÚNIUS 18.
  A XVI. Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon felső tagozatos diáklányaink csillogtatták meg tehetségüket olyan neves hazai és magyarországi művészek, drámapedagógusok előtt, mint Dolmány Mária, Havas Judit, Kautzky Armand, Koltai Róbert, Kubik Anna, Szabó Viktor.

 • Járási atlétika

  SPORT | 2023.JÚNIUS 15.
  Többiek is remekül szerepeltek, ügyesek voltak. Gratulálunk!

 • Mátyás-túra

  2023.JÚNIUS 1.
  Az idei "Mátyás túra" célpontjai a községünk határában található halastavak voltak. Meseszép természet, pompás állat-és növényvilág tárult elénk. Köszönjük Kalmár Istvánnak a hűsítő jégkrémet.

 • Gyermeknap

  2023.JÚNIUS 7.
  Gyermeknap 2023 - Csoportos, egyéni állomások, ugrállóvár, számháború, "párki", móka, vidámság ....

 • Nyári tábor

  2023.JÚLIUS
  Iskolánk tanulói természetiskolán vettek részt júniusban Búcson a Vintop Karkó panzióban.Sok szép és gazdag programban volt részünk.Sétáltunk a pincesoron, felfedeztük a környéket. Szentendrén megtekintettük a régi építésű házakat, régi mesterségekkel ismerkedtünk. Jókat nevettünk, szórakoztunk és táncoltunk. Még nudlit főzni is megtanultunk, amit jó étvággyal el is fogyasztottunk.

 • DAC - focin voltunk

  SPORT | 2023.MÁJUS 23.
  Elmentünk megnéztünk egy DAC meccset.

 • Sport

  VERSENY | 2023.MÁRCIUS 23.
  Az egészséges életmód lételeme a mozgás és a sport.Ma tettünk is ennek érdekében.Jól éreztük magunkat.

 • Állatok farsangja

  2023.MÁRCIUS 23.
  Camille Saint-Saëns francia zeneszerző egyik legismertebb műve az Állatok farsangja. Ez a több tételes zenemű ihlette rajzolásra a gyerekeket. A zene és a képzőművészet csodája

 • varjunk

  2023.MÁRCIUS 29.
  De elkészültünk...mindenki becsülettel befejezte annak ellenére, hogy az elején voltak nehézségek...

 • bibliai olimpia

  VERSENY | 2023.MÁRCIUS 29.
  Iskolánk tanulói 6. helyen végeztek a Tallóson megrendezésre kerülő, bibliai olimpia esperesi fordulóján.

 • Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny

  VERSENY | 2023.MÁRCIUS 7.
  Iskolánk legfiatalabb tanulói: Hegyi Réka, Rehák Bianka, Bohus Anna és Darnay Noémi első alkalommal vettek részt a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó versenyen Dunaszerdahelyen.A tisztességes szereplésért gratulálunk.Külön köszönet Bohus Szilviának és Hegyi Györgynek a tanulók szállításáért.

 • Egészség Isten patikájaból

  2023.MÁRCIUS 31.
  A mai nap mottója. Az egészséghét keretén belül ma ellátogattak hozzánk a helyi óvoda nagycsopostosai. A gyerekeknek elsőként volt diáklányunk, Markolt Réka (leendő fogorvos) tartott egy kis előadást a fogápolásról. Majd ezután kis kémikusaink egy kis “ varázslással” ejtették ámulatba őket.

 • Az egészséghét

  2023.MÁRCIUS 29.
  Az egészséghét keretén belül a nap folyamán diákjaink megmutathatták kreativitásukat. Vitaminokban dús gyümölcs - és zöldségtálakat készítettek, amelyeket a munka végeztével el is fogyasztottak.

 • Víz világnap

  2023.MÁRCIUS 22.
  Víz világnapja. A Corvin Mátyás Alapiskola diákjai sem feledkeztek meg létünk alapvető eleméről, a legnagyobb kincsünkről.

 • mansikat és hantikat

  2023.MÁRCIUS 18.
  Iskolánk épületében megtekinthető a Nyugat-Szibériában élő nyelvrokonainkat ( mansikat és hantikat) bemutató kiállítás. A Szlovákiában egyedinek számító fotókiállításnak köszönhetően betekintést nyerhetünk legközelebbi nyelvrokonaink történelmi múltjába és pezsgő jelenébe. A fotó-tárlat megnyitóját a Csallóközi Múzeum igazgatója, Nagy Iván tartotta, aki érdekes információkat osztott meg iskolánk diákjaival az obi-ugorokról.

 • nyelvÉSZ

  VERSENY | 2023.MÁRCIUS 4.
  Az idei tanévben is bekapcsolódtak diákjaink a nyelvÉSZ elnevezésű anyanyelvi versenybe

 • A szlovák nyelvű társalgás

  2023.MÁRCIUS 10.
  A szlovák nyelvű társalgás körön bevásároltunk szlovák nyelven.Még a takarító nénit is bevontuk a vásárlásba.Élmény volt velük dolgozni.

 • Ping-pong

  VERSENY | 2023.MÁJUS 23.
  Ping-pong csapatunkkal ma Ekecsen jártunk az Arany János Alapiskolában. Öröm volt látni a sok ügyes, rátermett versenyzőt. I.kategóriában Hegedüš Róbert és Nagy Attila, II.kategóriában Gerezdes Kristóf és Szabó András mérettették meg magukat. Szép volt fiúk, büszke vagyok rátok!

 • Matekász

  VERSENY | 2023.MÁJUS 23.
  Tanulóinkkal - az idei tanévben első ízben - bekapcsolódtunk a MATEKÁSZ matematikaversenybe. Az iskolai fordulóban Hájos Nimród, Gyurcsó István, Bohus Anna, Méhes Máté, Fucsek Emily, Jónáš Anna, Horváth Emese Sára, Agh Levente, Kosár Konrád és Vígh Attila versenyzett. Közülük az első osztályos Hájos Nimród, a másodikos Gyurcsó István, a hetedik osztályos Vígh Attila és Kosár Konrád kiváló teljesítménnyel bejutottak a verseny megyei fordulójába.

 • Matematikaverseny

  VERSENY | 2023.MÁJUS 21.
  Kimagasló siker az országos matematikaversenyen. A hetedikes Vígh Attila a Szegeden megrendezésre kerülő matekÁSZ verseny országos döntőjében 3. helyezést ért el. Szívből gratulálunk! Köszönjük kitartó munkáját. Nagyon büszkék vagyunk rá.

 • Életmentők versenye - DS

  VERSENY | 2023.MÁJUS 18.
  Idén a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban tartotta meg a Szlovák Vöröskereszt dunaszerdahelyi területi szervezete a fiatal életmentők versenyét.A "kis" csapat dobogós 3.helyezést hozta haza, a nagy csapat pedig a 6. helyen végzett saját kategóriájában. Mindenkinek gratulálunk.

 • Automata

  2023.MÁJUS 12.
  Hétfőtől újra üzemel az automata. Reméljük, hogy a rendeltetésnek megfelelően fogjátok használni. Az automata 10, 20 ,50 centtel 1 illetve 2€-s érmékkel működik.Használjátok egészséggel!

 • Láng verseny Dióspatony

  VERSENY | 2023.MÁJUS 19.
  Láng verseny Dióspatony- ügyesek voltak a gyerekek.

 • Anyák napja

  2023.MÁJUS 7.
  A virág a napfényben növekszik, a gyerek pedig az anyja mosolyában.

 • Föld napja 2.

  2023.MÁJUS 4.
  A Föld napja keretén belül negyedikeseink kis keze által megszépült iskolánk virágoskertje. Papírgyűjtés - hetedikes fiúk akcióban. Köszönjük a segítségüket.

 • Ping-Pong - Ekecs

  VERSENY | 2023.MÁJUS 31.
  Ma délelőtt fehér labdák pattogásától volt zajos iskolánk tornaterme. Vendégül láttuk az Arany János Alapiskola diákjait is Ekecsről. Minden versenyzőnek szívből gratulálunk!

 • Rovásírás

  VERSENY | 2023.MÁJUS 29.
  A XIII.Corvin Napok keretén belül rovasírás versenyt szerveztünk a felső tagozatos diákok részére. A verseny játékos és szórakoztató formában zajlott. A csapatok nagy élvezettel dolgoztak, teljesítették a kitűzött feladatokat.

 • Népdalverseny

  VERSENY | 2023.MÁJUS 28.
  Az ének szebbé teszi az életünket, az éneklők mások életét is"(Kodály Zoltán) Ezen gondolatok jegyében az alistáli Corvin Mátyás Alapiskola Alistál, a SZMPSZ Területi Választmánya, a CSEMADOK Dunaszerdahelyi Területi Választmánya és a CSEMADOK Alistáli Alapszervezete Mutassatok utat címmel népdalversenyt hirdetett meg az alapiskolák magyarul éneklő diákjai számára. A népdalverseny célja, hogy lehetőséget adjunk a tehetséges gyermekek bemutatkozására. Továbbá szeretnénk szorgalmazni a szép előadásmód iránti igény elmélyítését. Minden résztvevőnek szívből gratulálunk! Ügyesek voltatok és büszkék vagyunk Rátok!

 • Életmentők versenyét

  VERSENY | 2023.MÁJUS 26.
  Idén másodszor (most Somorján) tartotta meg a Szlovák Vöröskereszt a fiatal életmentők versenyét. Iskolánk csapata ismét megmutatta rátermettségét. Autóból mentettek, égési - törési sebeket láttak el. Játszótéri ficamokat, vérzéseket enyhítettek. Bár a versenyben a dobogó fokaira nem értek fel, de így is a 2. legjobb iskolaként végeztek a versenyen. Gratulálunk a csapatnak.

 • XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

  VERSENY | 2023.ÁPRILIS 26.
  XXVI. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny 2023.április 26-án Kárpát-medence legjobb 4600 helyesírója mérette meg magát a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny országos döntőjén. Iskolánk 7.évfolyamából Horváth Emese Sára és Vígh Attila, 8.évfolyamából Méry Olívia és Santúr Adrienn szép eredményeket értek el mindkét forduló során. A legeredményesebb tanulónk, Vígh Attila bekerült a nemzetközi döntőbe.

 • Jutalom kirándulás-Selmecbánya

  2023.MÁJUS 29.
  Jutalomkirándulás felvidék legjobbjainak. Selmecbánya. Élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönjük

 • Petőfi emléknap

  2023.JANUÁR 26.
  200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándor és Madách Imre, valamint Kölcsey 200 évvel ezelőtt fejezte be a nemzeti imádságunk kéziratát, a Himnuszt. A héten A Magyar Kultúra Napja alkalmából az iskolarádión felcsendültek az ismert Petőfi versek, érdekességekkel gazdagodtunk a legnagyobb magyar lírikusunkkal kapcsolatban, valamint az Édes anyanyelvem szakkört látogató tanulók Petőfi egyes költeményeit dolgozták fel.

 • Tanulmányi kirándulás - Bodys 1-2.

  2023.JANUÁR 26.
  A világ legsikeresebb kiállítása a BODY WORLDS több mint 1200 négyzetméteren mutatja meg mennyire bonyolult, de egyben tökéletesen megalkotott világ az emberi szervezet. A tárlat egy felejthetetlen utazás az emberi test világába.

 • KÓCZÁN MÓR

  VERSENY | 2023.JANUÁR 20.
  Iskolánk diákjai bekapcsolódtak a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola által meghirdetett Karácsonyi képeslapok elnevezésű rajzversenybe. A gyerekeknek saját tervezésű karácsonyi képeslapokat kellett készíteni. A 2.osztályos Bogár Máté különdíjban részesült. A zsűri díjazta még Hegyi Anett 3.o., Szabó András 7.B.o. és Bazsó Lara 9.osztályos tanulók munkáit is.

 • Ágh Ronald - biológia

  VERSENY | 2023.FEBRUÁR 14.
  Február 14-én került sor a Biológia olimpiász járási fordulójára. Iskolánkat Ágh Ronald , 9. osztályos tanuló képviselte, aki a kiemelkedő 2. helyet szerezte meg. Büszkék lehetünk rá.

 • Farsang

  2023.FEBRUÁR 23.
  Itt a farsang, áll a bál,keringőzik a kanál,táncot jár a habverő, bokázik a máktörő.Iskolánk legkisebbjei fergeteges bulival zárták a hetet. Volt itt móka,kacagás.Most pedig örülünk a megérdemelt szünidőnek. Mindenkinek jó pihenést, kicsinek és nagynak , na és tanító néniknek és bácsinak.

 • Jutalomkirándulás

  2023.FEBRUÁR 16.
  Február 16-án negyedikes tanulóink jutalomkirándulásban részesültek Bécsben. A Harry Potter kiállítást tekintették meg, majd a McDonad'sban ebédeltek. Nagyon sok élménnyel gazdagodva tértek haza. Köszönjük a Dan Slovakia Agrár vállalatnak ezt a csodálatos és szuper napot.

 • Prózamondó Verseny

  VERSENY | 2023.FEBRUÁR 14.
  Iskolánk legkisebbjei is megmérettették magukat a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny iskolai fordulóján.Mindenkinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk.

 • Petőfi 200

  2023.FEBRUÁR 12.
  A Csemadok nagymegyeri szervezete Petőfi 200 éve alkalmából rajzpályazatot hirdetet.Iskolánk 20 rajzzal nevezett be. Nagy Zsombor 5. osztályos tanulót a zsűri különdíjjal jutalmazta.De a többiek se szomorkodjanak,mert ők is kaptak meglepetést.Sok sikert mindenkinek.

 • Szép magyar beszéd

  VERSENY | 2023.FEBRUÁR 11.
  Február 13-án került sor a Szép magyar beszéd járási fordulójára, melynek a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola adott otthont idén is. Iskolánkat Horváth Emese Sára, 7.A osztályos tanulónk képviselte. Emese első alkalommal mérette meg magát ezen vetélkedőn, és eredményesen bizonyította olvasási készségeit, szövegalkotói rátermettségét anyanyelvén.

 • Védd meg magad

  2023.ÁPRILIS 26.
  Önvédelem elméletben és gyakorlatban.

 • HORŇÁK SIMON ALICA

  2023.ÁPRILIS 3.
  Iskolánk 8.9.évfolyamos diákjaival beszélgetett Horňák Simon Alica, iskolánk volt diákja, aki most már mint nőgyógyász dolgozik. A diákok mindent megtudhattak, ami ehhez a témakörhöz kapcsolódhat.


 • Adj vért

  2023.ÁPRILIS 2.
  Adj vért, ments életet! Pénteken a helyi vöröskereszt elnöke és tagjai /véradói/ látogattak el hozzánk, hogy a véradás fontosságáról, a szervezet önkéntes munkájáról meséljenek a diákoknak. Köszönjük szépen a tartalmas beszélgetést!


 • III.Bakancstúra

  2023.ÁPRILIS 1.
  A III. Bakancstúra első úticélja az Ausztriában található Berg volt. A Königswarte kilátótoronyból fantasztikus látvány tárult elénk. Túránk végeztével - sokak örömére- a Kittseeben lévő Csoki-csárdában pihentünk meg.


 • történelem óra

  2023.ÁPRILIS 5.
  Rendkívüli történelemóra az alistáli Corvin Mátyás Alapiskola diákjainak a kitelepítések napja alkalmából. Sok új ismerettel gyarapodhattak a résztvevő diákok és tanárok. A bemutatott könyv és dokumentumfilm azt a célt szolgálja...


 • IV.Bakancstúra

  2023.ÁPRILIS 30.
  A IV. Bakancstúra első úticélja a Pilisben található Rám-szakadék. Túránkat Dömösben kezdtük, majd a Rám-szakadékon haladtunk végig egésszen Dobogókőig. Élményekkel teli napot tudhatunk magunk mögött. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a jövőben is sok szeretettel várunk minden túrázni vágyót csapatunkba!


 • PÓDA ERZSÉBET

  2023.ÁPRILIS 3.
  Ma délelőtt Póda Erzsébet író, újságíró, szerkesztő látogatott el hozzánk. Arról mesélt nekünk, hogy mikor és hogyan szerette meg a meséket, mikor kezdett el ő is gyermekeknek írni. Elhozta megjelent könyveit, melyekből tanulóink is felolvashattak egy-egy részletet. Köszönjük szépen a tartalmas beszélgetést!


 • Versenyek

  VERSENY | 2023.ÁPRILIS 27.
  Fantasztikus siker a biológia terén a Corvin Mátyás Alapiskolában. Iskolánk 2 diákja, Vígh Attila és Szabó András képviselheti a Felvidéket a Kárpát- medencei Herman Ottó Biológiai verseny országos döntőjén. Diákjaink a verseny országos elődöntőjén megszerezték az 1. és 2. helyezést. Irány a döntő. Büszkék vagyunk rátok..


 • Biológusok

  VERSENY | 2023.ÁPRILIS 20.
  A Corvin Mátyás Alapiskola 5. és 6. osztály tanulói 2023. április 20-án pénteken a Föld napja alkalmából tisztították a Karábi tó felé vezető utat és kicsit annak a környékét. Sajnos sok a felelőtlen ember, aki nem kíméli a környezetét. A tanulók megdöbbenve látták a nagy halom eldobott, valószínűleg réz kábelnek a műanyag borítását. Fáradtan, de valahol jó érzéssel tértek vissza az iskolába, azzal a tudattal, hogy így is tettek a környezetükért.


 • Föld-napja

  2023.ÁPRILIS 14.
  A Corvin Mátyás Alapiskola 5. és 6. osztály tanulói 2023. április 20-án pénteken a Föld napja alkalmából tisztították a Karábi tó felé vezető utat és kicsit annak a környékét. Sajnos sok a felelőtlen ember, aki nem kíméli a környezetét. A tanulók megdöbbenve látták a nagy halom eldobott, valószínűleg réz kábelnek a műanyag borítását. Fáradtan, de valahol jó érzéssel tértek vissza az iskolába, azzal a tudattal, hogy így is tettek a környezetükért.


 • JÓZSEF ATTILA-MEGEMLÉKEZÉS

  2023.ÁPRILIS 12.
  József Attila-megemlékezés a magyar költészet napján A mai napon felcsendültek József Attila költészetének remekei, valamint azon diákjaink szavalatai hangzottak el, akik a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulóján képviselték iskolánkat.


 • Tanulmányi út

  2022.OKTÓBER 27.
  Iskolánk 4.,5. és 6. osztályos tanulói az utolsó tanítási napon tanulmányi kiránduláson vették részt. Meglátogattuk a Galántai Honismereti Múzeumot, kerekeztünk egy jót és mélyítettük az ismereteinket a közlekedési szabályokról a közlekedési parkban. Utunk végén pedig megálltunk Tallóson, a vizimalomnál.


 • Képek

  2022 - 2023
  Képek iskolánk életéből.


 • Természetvédelmi kör

  2022.OKTÓBER 23.
  Természetvédelmi kör- képek


 • Márton-nap

  2022.OKTÓBER 22.
  Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik. Enni nem ettünk, de készítettünk! Tegnap délelőtt ellátogattak hozzánk az óvodások...énekeltünk, beszélgettünk közben pedig szorgosan dolgoztak a kis kezek


 • Cinkeavató

  2022.OKTÓBER 14.
  Örömmel hirdetjük, hogy iskolánkban megrendezésre került a már hagyománnyá vált CINKEAVATÓ, amely során az ötödikeseinket vérbeli felső tagozatossá avattuk! A rendezvény a gyerekek körében nagy sikert aratott.


 • Advent

  2022.DECEMBER 22.
  Adventi ünnepség - képek


 • Napközis képek

  2022.DECEMBER
  Képek iskolánk napközi életéből.


 • Karácsony

  2022.DECEMBER 16.
  Karácsonyi koncert az iskolában... a Szülői Szövetség ajándéka a diákoknak.Csodálatos élmény volt kicsiknek, nagyoknak egyaránt.Sipos Dávid, Vadkerti Imre és Zsapka Attila köszönjük!


 • Karácsonyi képek

  2022.DECEMBER
  Karácsonyváró kézműves foglalkozás Vendégeink voltak: Ágica Sárközi Baráth, Fazekas Gitti, Beáta Király, Horvát Róbert Köszönjük szépen


 • Dán szlovákia verseny

  SPORT | 2022.DECEMBER 16.
  Diákjaink ma részt vettek a DAN Slovakia társaság által meghirdetett pályázat kiértékelésén. Az 5 fős csapatoknak projektet kellett készíteni a “ Miért fontos a mezőgazdaság? “ címmel. A diákok fantasztikus nyereményekben részesültek. A 4. osztályosok csapata kirándulást nyert Bécsbe a Harry Potter kiállításra. Felkészítőjük Beáta Szabó Kovács tanító néni. A 6. és 7. osztályosok csapata pedig személyenként 30 eurós utalványban részesült. Felkészítőjük Andrea Hegyi tanító néni. A kitartó munka meghozta a gyümölcsét. Méltán büszkék lehetünk rájuk.


 • Ping-Pong

  SPORT | 2022.DECEMBER 7.
  Ma délelőtt négy tanuló képviselte iskolánkat a járási asztalitenisz versenyen, ahol a 4.helyen végeztek. Szeptembertől foglalkoznak aktívabban a "pattogó fehér labdával", így azt gondolom, nagyon szép eredményt értek el.


 • DAC játékosai

  SPORT | 2022.DECEMBER 12.
  Mai nap meglátogatta iskolánkat a DAC és a Mol Akadémia játékosmegfigyelője, aki egy edzést tartott a alsó tagozatos tanulóinknak.


 • BENEDEK ELEK MESÉI
  0
  SPORT | 2022.DECEMBER
  Az Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja kapcsán kétféle háziverseny került megrendezésre iskolánkban.A kisebbek Benedek Elek meséit illusztrálták, a felső tagozatos diákok olvasási- és szövegértő versenybe kapcsolódtak be. A verseny kapcsán 3-3 tanulót díjaztunk.


 • Cosmos


  Idén szerencsénk nyílt meglátogatni a pozsonyi COSMOS kiállítást. Diákjaink testközelbol megnézhették az urkutatás, urhajózás történelmét, a gépeket amivel eljutottunk a Holdra, az urállomás, urhajó részlteit. Rácsodálkozhattunk azokra a kihívásokra, melyeket le kelett küzdeni ahhoz, hogy a küldetések sikeresek legyenek. Megnézhetttük mit ettek, ittak az urhajósok, vagy éppen mennyi hely volt az elso urhajókban.


 • Élet és egészség védelme
  November
  Minden évben, ezen a napok kerül megszervezésre az Élet és egészség védelmi nap, amikor diákjainkhoz "küsos" eloadók érkeznek, hogy számukra fontos témákról beszélgessenek, szakemberekkel. Így volt ez ma is. Volt ahol a dohányzás káros határairól, a drogról, alkoholról, függoségekrol vagy épp a mostani modern idokben fontos témáról a zaklatásról.


 • Az elsosök fája
  November
  Mint minden évben, idén sem lehet másképp, fát ültetni kell. Az elsos diákjaink így is tettek, és elültették a saját osztály fát. A fát 9 éven át a diákok gondozzák, ezzel is emlékezve hogyan, mikor kezdték el életük egyik fontos állomását, az iskolát.


 • Kép kiállítás
  November
  A Csallóközi Népmuvelési Központ (melynek alapítója a Nagyszombati önkormányzati kerület) roma gyermekek képzomuvészeti versenyének sikeres alkotásiból készített egy színpompás, szemet gyönyörködteto vándorkiállítást. A kiállítás címe Romák Színes Világa, amelyet immár XVIII. alkalommal rendeztünk meg. A tárlatnak 2022. októberének utolsó hetétol egészen november 4 -ig az alistáli Corvin Mátyás MTNy Alapiskola adott helyet.


 • II.Sütivásár
  November
  Szombaton sikeresen lezajlott a búcsúi sütivásár. Hálásan köszönjük az édesanyáknak, nagymamáknak, pedagógusoknak a rengeteg finom, gusztusos süteményt és a vásárlóknak pedig a támogatást.


 • II.Bakancstúra
  Október 22.
  A mai nap folyamán kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették az II. Bakancstúrát. Cuha-szurdokban kezdtük és egy 14 km-es körtúrával érkeztünk vissza Vinyére. Élményekkel teli napot tudhatunk magunk mögött, a varázslatos oszi erdoben sétálva. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a jövoben is sok szeretettel várunk minden túrázni vágyót csapatunkba a III.Bakancstúrára.


 • Megemlékezés - Október 6.

  Arad gyertyái az erkölcsi példát világítják meg nekünk. Tanuljunk történelmünk nagy alakjaitól, és a széttöredezo magyar valóságban addig nyújtsuk egymás felé a kezünket, míg átér ideológiai vagy gazgdasági törésvonalak szakadéka felett.


 • I.Bakancstúra
  Szeptember 15.
  A mai nap folyamán kicsik és nagyok egyaránt sikeresen teljesítették az I. Bakancstúrát. Túránkat Dobogókon kezdtük, majd a Rám-szakadékon haladtunk végig. Élményekkel teli napot tudhatunk magunk mögött. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a jövoben is sok szeretettel várunk minden túrázni vágyót csapatunkba!


 • Rákóczi ösztöndíj
  Szeptember 14.
  A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programja keretében a Felvidéken idén is több ezer iskolakezdo magyar diák részesül az ösztöndíjban. Az ösztöndíj értéke 10 ezer forint, közel 30 euró. A Beiratkozási Program mögött nagyszabású társadalmi összefogás áll.


 • Tanévnyitó
  2022.9.05. | iskola vezetõsége

  Elérkezett ez a nap is egy "hosszú" nyáriszünet után. De jó lesz ismét iskolába járni. Új év, új kihívásokkal, új felfedezésekkel. Mindenkinek eredményekben gazdag tanévet kívánunk.
 • 2022/2023 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak

 • Innovációk az év folyamán

  Örömmel értesítünk minden diákunkat, hogy az oktatásügyi minisztérium Nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása címmel elnyert projekt keretén belül iskolai diákkönyvtárunk sok szép könyvvel gyarapodott. Olvasásra fel!


 • Cím nélkül - képek az iskola életébõl

  Az alistáli Corvin Mátyás Alapiskola vezetosége és diákjai nevében szeretném megköszönni a Chipita vállalat felajánlását és a Rácz Luxury Transport közremuködését.?? Iskolánk diákjai új technológiával is megismerkedhetnek Informatika óra keretein belül. Elkezdtük a 3D nyomtató "programozását". Az elso "terméket" (kulcstartó) a 8.osztályos nagyon ügyes diáklányok tervezték, nyomtatták.


 • Képek a napközi életébõl

  PÉNTEK!!! Azt csinálok, amit én akarok? Disco az udvaron. Gyermekkorunkban nekünk természetes volt, hogy fára mászunk. A mai gyerekeknek ez különlegességnek számít. Ma mindenki kipróbálta. ?Segítek , de vissza ne ess, mert összelapítasz.?-szólt az egyik.??


 • Verseny eredmények a 2021-2022 tanévbõl (nem teljes)

  Pénteken részt vettünk a kémiai olimpia járási fordulóján. Iskolánkat két diákunk képviselte, akik hosiesen helytálltak. Vígh Erzsébet a 2. helyen és Horváth Áron a 4. helyen végzett. Méltán lehetünk büszkék rájuk. Irány a kerületi forduló.


 • Nyári tábor

  Megérkezett, majd Komáromban landoltunk. Minden nagyon jó és szuper volt. A gyerekek nagyon rendesen viselkedtek. Meg is lett az eredménye. Haza felé már nem kellett az állomásra gyalogolni. A kisvonat kivitt bennünket a nagyvonatra. Minden Szülonek köszönjük a közremuködést. Egy kis ízelíto.


 • Nyárindító party
  Június 30.
  Játszottunk még egy jót a megérdemelt nyári szünido elott? Mindenkinek jó pihenést, csodaszép élményeket, felejthetetlen vakációt kívánunk!


 • "Az utolsó nap"
  június 30.
  Néhány kép a diákok utolsó napjáról, a reggeli várakozás,az év értékelo díjak és elismero oklevelek áttadása, a bizonyítványosztás és a sokszínu délutáni családi nap eseményei.


 • Ballagás
  június 29.
  Kedves ballagó kilencedikesek! Kilenc évet töltöttetek el ebben az iskolában. Eljött az ido, hogy továbblépjetek, hogy más helyen próbáljatok szerencsét. Itt az ideje a búcsúnak. Búcsúztok tanáraitoktól, az iskola dolgozóitól, tolünk, iskolatársaitoktól és a tantermektol.


 • Év végi kirándulások
  Június
  Iskolánk alsó/felso tagozatos tanulói kirándulni voltak. Minden nagyon szép és jó volt. Az idojárás is kedvett számunkra. Egy kis ízelíto mindenki számára.


 • Vajkai evezés
  Június 27.
  A kilencedikes tanulókkal ma osztálykiranduláson voltunk Vajkán. Leparkoltunk a focipálya melletti úton, mely a töltésfeljáróhoz vezet. Felsétáltunk a töltésre, melynek túloldalán már vártak a katamaránok. Eligazítás, beiskolázás következett, majd mindenki megkapta az úszómellényt, evezot. A túra során gyönyörködhettünk a Duna-ág szépségében, part menti ártéri erdokben, madárvilágban. Nagyon jól éreztük magunkat.


 • Zene világnapja
  Június 8.
  Ma egy rendhagyó zeneórán vehettünk részt az alsós gyerekekkel. Köszönjük az alistáli Muvészeti Alapiskola tanárainak és diákjainak eloadását. Egy kellemes órát tölthettünk a zene és a hangszerek világában.


 • Horgászat
  Május 30.
  Május 20-án iskolánk 9 tanulója/horgásza "A halak vándorlása" elnevezésu rendezvényen vett részt. Érdekes és tartalmas eloadások hangzottak el horgászfelszerelésekrol, halakról és sok-sok fajta vízi élolényrol. A rajzversenyen a felso tagozatos fiúk I. helyezést értek el. Megtiszteltetés, hogy az iskolák által készített zászlókat és rajzokat a Mezogazdasági Egyetem folyosóján fogják kiállítani


 • Corvin napok
  Május 30.
  Kedd :Corvin napok eseményei:asztalitenisz bajnokság,rajzverseny,távirányítós-autós verseny Minden résztvevo nagyon ügyes volt, Gratulálunk mindenkinek.


 • Képek cím nélkül
  Május 25.
  Egy átlagos szerdai nap a Corvin Mátyás alapiskolában... végigkövetve a diákok napját. Várakozás reggel az öltözoben, (még egy utolsó üzi a telefonon) vagy egy kis ping-pong edzés, készülodés az órák elott. (igen, nem mindenki szereti ha korán reggel fényképezik....) A tízórai szünetben a finom otthoni ízek elfogyasztása, pár fizikai kísérlet, angol órai felelés, informatikai feladatok. Lencsevégre kaptuk a tanárnot is, ahogy az automatából fánkot várásol a nap végén még egy kis tánc is belefért a végzosöknek.


 • Úszótanfolyam
  Május
  Iskolánk 5.6. osztályos tanuló a dunaszerdahelyi uszodában tanulnak úszni.


 • Színjátszás
  Május 27.
  Május 27-én az Alistáli Muvészeti Alapiskola színjátszó csoportjának eloadását tekinthettük meg. A Mi a manó? címu népmese feldolgozás elnyerte a kis közönség tetszését. Az eloadás végén mindenki kipróbálhatta magát a színpadon egyszeru drámajátékokkal. A Corvin Mátyás Alapiskola diákjai nevében szeretném megköszönni a csoport tagjainak és Pataky Ádám rendezonek az élményt!??


 • Csillagvizsgálló
  Május 18.
  Milyen csillagok vannak az égbolton nyáron, vagy télen? Minden amit ismerünk, ahol s amiben élünk, sot, még mi magunk is csillagporból vagyunk. Mibol mikor jött létre a világegyetem? Ezeket és az ehhez hasonló érdekességeket tudhattunk meg ma a tanulmányi kiránduláson.


 • Tánciskola
  Május 11.
  Egy kis CSA-CSA-CSA, Tangó, Rock and Roll ... ismét belestünk a tánctanfolyamra. (ahol Bodnár Ivett tanítja a végzos diákjainkat)


 • Egészséghét
  Május 6.
  Az, hogy milyen fontos dolog az egészség, legtöbben csak akkor veszik észre, amikor épp hiányzik. Betegségeinknek sokféle oka lehet, és bizony gyakran éppen az, hogy nem élünk minden nap egészségesen. Amíg meg nem tanuljuk, mi szolgálja egészségünket és mi károsítja, addig nem is tudunk egészségtudatosan élni. Ezért kap egyre nagyobb szerepet a gyerekek tanításában az egészséges életmódra nevelés. Milyen táplálék szükséges egy gyermek egészséges fejlodéséhez? Ezzel foglalkoztak részletesebben a legkisebb..


 • Anyák napja
  Május 1.
  Állj meg, és gondolj édesanyádra! Iskolánk 3.osztályos tanulói ma délután, az ünnepélyes szüloi értekezlet után musorral köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat. Így köszönték meg nekik mindazt a szeretetet és gondoskodást, amellyel születésük óta elhalmozzák oket.


 • Nárciszok napja
  április 30.
  Iskolánk tanulói, tanárai és alkalmazottjai is hozzájárultak e nemes akcióhoz Községünk utcáiba és intézményibe is eljutattuk az urnákat, TÓTH REBEKA, BÁLINT DÓRA, SANTÚR ADRIENN, SZABÓ LILLA és SZOKOL MÁRIA segítségével. 290? 37 centtel támogathatjuk a LIGÁT.


 • Föld napja
  április 25.
  Az év minden napja legyen a Föld napja!


 • Költészet napja
  április 12.
  Magyar költészet napja.


 • Zrinyi Ilona verseny
  április 13.
  A Zrínyi Ilona matematika verseny Nyugat-Szlovákiai körzeti fordulóján iskolánk tanulói Bohus Anna 2. osztályos és Végh Attila 6. osztályos 2. helyezést érték el. Vígh Attila, Szabó András és Bohus Gergely 6 .osztályos tanulók pedig csapatban 1. helyezést értek el. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Gratulálunk nekik és felkészítoiknek Kristóf Eniko és Bosnyák Ágnes tanító néniknek.


 • Nyuszitúra
  április 13.
  Az alsó tagozatos tanulóink tegnap nyuszitúrán voltak. Köszönet a szervezo Szabó Kovács Beáta tanító néninek és segítoinek Iván Melinda, Kristóf Eniko , Csölle Anita és Fazekas Gitti tanító néniknek.


 • Simonyi Zsigmond verseny
  április 12.
  2022.március 23-24-én zajlott XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát?medencei helyesírási verseny 1.fordulója, melynek során több mint 17 000 versenyzo mérte össze helyesírási tudását szerte a Kárpát?medencébol.


 • Dán Szlovákia ajándékai
  április 5.
  Iskolánk egyik támogatója, a Dan-Slovakia Agrar, a.s. (DSA) vállalat idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ebbol az alkalomból a vállalat képviseloje Nagy József, iskolánk tanulóit ??kulcstartóval ajándékozta meg. Köszönjük! Gratulálunk!


 • Kupakok felajánlása
  Március 29.
  A mai nap folyamán 34 zsák kupakot adtunk át a somorjai Vöröskereszt képviseloinek, ok fogják továbbítani a rászoruló személyeknek. Köszönjük mindenkinek a gyujtés, az aktív hozzáállást. Folytatni szeretnénk, kérjük legyenek hozzá partnerek. Hálás köszönet


 • Március 15. - megemlékezés
  március 15.
  Március 15-ét ünnepeljük, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulóját. Ma 174 éve annak, hogy a márciusi ifjak kokárdával a szívük fölött a világba kiáltották: Rabok tovább nem leszünk! Azok az ifjak, akik tanúbizonyságot adtak hazaszeretetükrol, bátorságukról, önfeláldozásukról és az összefogásról. Akik tisztességes életet


 • Alkotómunka - Szabó András
  február 22.
  Az Oktatásügyi Minisztérium által kiírt, majd elnyert pályázat jóvoltából iskolánk diákjai bejárták a környéket, sok szép, új emlékkel gazdagodva.


 • Karaoke
  február 25.
  Kellemes pihenést.. hétvégét, tavaszi szünetet mindenkinek.. Úgy gondolom, az iskolai farsangot kelloképpen "megünnepeltük" egy kis zenebonával. A zene, a hangulat becsábította iskolánk több tanárát is, Kázmér Évát, Kristóf Enikot, Hegyi Andreát, Szabó K.Beátát, Borbély Zsuzsa tanárnoket.


 • Farsang
  február 25.
  Farsang ?farkán?, vagyis a farsangi idoszak utolsó napjaiban zajlik a legnagyobb, leghangosabb mulatozás. Mi a farsang? Karnevál!


 • Magyar kultúra napja + CMA szülinap
  Február 2-3.
  A Magyar Kultúra Napja kapcsán nyelvi-irodalmi vetélkedore került sor a felso évfolyamokban. Öszpöröntö nyelv, intarzia nevek, hungarikumok, híres magyar személyek, valamint a Himnusz ismerete kínált megannyi játékos élményt tanulóinknak. A legsikeresebben végzos osztályunk remekelt, emellett a többi évfolyam is ügyesen mérette meg magát a versenyen


 • Karácsony
  december
  Legyen az ünnep csendes, mint szíved dobbanása. Legyen békés, mint a hó hullása. Legyen szép, mint gyertya ragyogása, és vidám, mint gyermek kacagása." ?? Karácsonyváró az osztályunkban... Elkészült a jócselekedet kuglóf is, a lisztérzékeny jócselekedet süti a Bartalos Cukrászda ajándéka volt? Áldott ünnepeket kívánunk Mindenkinek!? Anna, Bianka, Cynthia, Emma, Fanny, Jázmin, Noémi, Sári, Bálint, Gergely, Hugo, István, Marci, Máté, Zalán!


 • Mikulás
  december 21.
  Ebben az évben a szokottnál nagyobb izgalommal vártuk a Mikulást Gondosan készítettük a csomagokat?? melyeket az iskolában és a falu több pontján elhagytunk...hogy szebbé tegyük valakinek a napját. A miénk szép volt...mert sok-sok ajándékot kaptunk...és adtunk


 • Egy kis takarítás az osztályunkban
  december 6.
  Mi lányok felsepertük a padlóról a nagyobb szemeteket. Sorban az osztály egyik végébol a másikba mindenki térdelve síkált, oszintén megmondva, voltak olyan foltok, amiket sokáig kellett sikálni, de azért sikerült. Por az volt ám jó sok, amit megint fel kellett sepernünk.


 • Riport: Egy volt diák életútja - Nagy Krisztina
  december 2.
  Az alapiskola iskola után tanulmányaimat Dunaszerdahelyen a Magyar Tanítási Nyelvu Magángimnáziumban folytattam. A gimis idoszak nagyon meghatározó volt számomra, elkezdett körvonalazódni, hogy mivel is szeretnék majd a jövoben foglalkozni, illetve életre szóló barátokat is szereztem. Az utolsó évben már tudtam, hogy az egyetemet Magyarországon szeretném elvégezni, és emiatt Gyorbe jártam emelt szintu érettségi felkészítore.


 • Tökfaragás
  december 4.
  Iskolánk legkisebbjei három hónappal ezelott életük legnagyobb kalandjába vágtak bele. A lelkesedésük azóta is töretlen, bátran birkóznak meg az akadályokkal, amiért én nagyon hálás és büszke vagyok. Nem az a dolgunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket szembenézni egy kegyetlen és szívtelen világgal. Az a dolgunk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik kevésbé kegyetlenné és szívtelenné változtatják a világot." L.R.Knost


 • Adventi ünnepség
  november 30.
  ?Az ádventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tole. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.? (Pilinszky János)


 • Chupita finomságok
  november 26.-tól
  Az alistáli Corvin Mátyás Alapiskola vezetosége és diákjai nevében szeretném megköszönni a Chipita vállalat felajánlását és a Rácz Luxury Transport közremuködését.


 • Könyvtári derbi
  november 25.
  Az oktatásügyi minisztérium Nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók regionális és multikulturális oktatásának támogatása címmel elnyert projekt keretén belül iskolánkban Könyvtári derbi címmel magyar irodalmi-anyanyelvi vetélkedore került sor a felso tagozatos diákjaink számára. A verseny során az egyes osztályok összemérték tudásukat, ügyességüket,...

 • Természetvédelem
  November 19.
  A víz a legféltettebb kincsünk. De nem igazán tartjuk a ehhez magunkat. A vízszennyezés olyan környezet károsító tevékenység, amelyet az emberek izéznek elõ, komoly káros hatásai vannak az állatokra és a növényekre egyaránt. A körülöttünk lévõ patakok folyók, óceánok, tengerek a Föld több mint 2/3-át borítják. A természetes vizek lakóhelyet, táplálékot biztosítanak a bennük élõ élõlényeknek az emberiségnek is sokat adnak. Többféle szennyezõdés kerülhet a vizekbe. A szennyvíznek csaknem a fele ipari tevékenységgel jön létre, amikor szerves és szervetlen vegyipari termékek kerülnek a természetes közegbe. Nagymértékben szennyezi a vizeket az olajipar is.


 • Ember és természetvédelmi nap
  november 15.

 • Emlék képek 1.rész
  Október 31.
  Képek kommentár nélkül.

 • Tökfaragó az elsõben
  Október 27.
  Vidám pillanatok az õszi szünet elõtt..

 • Halloween az 5.benn
  Október 25.
  Nagyon szépen köszönöm az 5. osztály szülõi közösségének, hogy támogatták a mai napot - Halloween ünnepségünket. Nagyon sok finomság érkezett, némelyik igazán "rémisztõ", de nagyon ízletes volt. Köszönjük a díszeket, lufikat, tököt - amit kifaragtunk A gyerekek élvezték és nagyon jól érezték magukat.

 • Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja
  Október 21.
  Október, az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja ?? Iskolánk 7. osztályos tanulói bemutatták kedvenc könyveiket, elmesélték olvasással kapcsolatos élményeiket, hogy társaik is kedvet kapjanak egy-egy történet elolvasásához,s hogy felhívják a könyvek fontosságára a figyelmet.

 • Fecskeavató
  Október 20.

 • Tanulmányi kirándulások
  Október 20-25.
  A felsõ tagozat diákjai közös kiránduláson vettek részt Pozsonyban, és a közeli Dévényben. Szerencsénk volt, mert az idõjárás elõrejelzés szerint esõ volt várható, ami mint késõbb kiderült, nem érkezett meg. (szerencsére) A rövid buszozás után megérkeztünk Dévény várához, ahol kicsit várni kellett, de a közeli kis bufetnál, megreggeliztünk, hintáztunk a kis játszóparkban.

 • Boncolás
  Október 11.
  Egy kis boncolás a biológia órán.

 • Megemlékezés - okt.6.
  Október 6.
  Október 6-án Aradra emlékezünk, a hõsökre, akik végigharcolták a szabadságharc csatáit. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egységgé forrasztotta a nemzetet. A történelem során megtanultuk, hogy az életnek igazi értéket csak az a szolgálat ad, amellyel hazánk ügye felé fordulunk.

 • Zene világnapja - Zsapka koncert
  Október 13.
  A mai napon iskolánkban a felvidéki magyar zenei élet nagyjai népszerûsítették az énekelt vers mûfaját diákjaink körében. Köztünk volt Vadkerti Imre elõadómûvész, Zsapka Attila gitáros, valamint Farnbauer Péter billentyûs, gitáros. A kisebbeknek a Csiribik gyermekmûsorából csendültek fel értékes magyar dalok, mint a Tavaszi szél vizet áraszt; Süsü, a sárkány; Micimackó. A gyerekek élvezettel énekelték az ismert dalokat az elõadókkal együtt. A nagyobb diákjainkat többek között József Attila és Gál Sándor megzenésített versei varázsolták el.

 • Faültetés
  Október 1.
  Elsõsök fája - faültetés az elsõ osztályban
  Benedek Elek: NE BÁNTSD A FÁT (részlet)
  Ne bántsd a fát, hisz õ is érez,
  Szép gyöngén nyúlj a leveléhez.
  Ágát ne törd, lombját ne tépjed,
  Hadd annak, ami, épnek, szépnek.
  Szeresd a fát!

 • Terménybemutató
  Szeptember 30.
  “ Itt van az õsz, itt van újra....” Õsszel a kertekben visszamosolyog ránk a sok-sok beérett gyümölcs, zöldség. Ez az idõszak a betakarítás idõszaka . Diákjaink segítségével iskolánk alsó folyosóját színpompás gyümölcs- és zöldségeskertté varázsoltuk át.

 • Meseíró pályázat
  Szeptember 14.
  A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tavaly szeptember 30-án, a Magyar népmese napján hirdette meg meseíró pályázatát Kárpát-medencei diákok számára A láthatatlanná tevõ maszk témakörben.

 • Tanévnyitó
  Szeptember 2.
  Iskolánk alsótagozatos diákjai kis mûsorral lepték meg a többi alsós diákot és tanító nénit. A Covid 2. hulláma után, a tanévnyitó sem a szokásos formában történt.


 • 2021/2022 TANÉV
  21/22 20/21 19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás - Fucsek Erika

 • Riport: Hromada Attila
  Március 29.
  A gimnázium elsõ évére egy nehézkes idõszakként emlékezem, de a második évtõl javult a helyzet és a jegyeim is jobban alakultak. Ez volt az az idõszak, ahol még jobban kirajzolódott, mivel szeretnék a jövõben foglalkozni és a mostani baráti köröm nagy részét is a gimnáziumban szereztem

 • Beiratkozás
  Március 22.

 • Kedvenc könyveink
  Március 24.
  gyre szembetûnõbb, hogy a gyerekek közül milyen kevesen járnak könyvtárba, milyen ritkán lapoznak fel könyvet, mennyire keveset olvasnak. A könyvekhez igaz, hogy több idõ kell, ám a hozzájuk fûzõdõ kapcsolat érdekesebb, bensõségesebb. Erre szeretnénk március folyamán felhívni mindenki figyelmét.

 • Könyvbemutató Online
  Március 23.
  Könyvbemutató a koronavírus idején Kellemes és fõként nem minennapi módon megtartott író-olvasó találkozó részesei voltunk. Március ? a könyv hónapja. Minden évben próbáljuk ennek alkalmából a gyerekekhez "elvinni" a könyveket, megszerettetni velük az olvasást. A tavalyi iskolai évben már minden elõkészületet megtettünk, hogy találkozzunk Mgr. Csiba Krisztinával, propagáltuk elsõ könyvét, a Mackó Jankó kalandjai-t

 • Helyesírási verseny
  Március 23.
  XXIV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny Az idei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny más formában, digitálisan zajlott. Iskolánkból 4 tanuló mérette meg magát, mindnyájan eredményes részvétellel. Gratulálunk, öröm számunkra, hogy anyanyelvünk értékeinek megõrzése és szeretete diákjaink körében is fontos

 • Víz világnapja
  Március 22.
  A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhetõ, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlõdés konferenciát követõen kezdeményezte az ENSZ közgyûlése, és elõször egy évvel késõbb, 1993-ban tartották.

 • Farsang
  Februaár 16.
  Farsang idején iskolánk minden évben álarcosbált szervezett. Ezt a hagyományt idén sem szeretnénk megszakítani. Igaz, a kialakult helyzetre való tekintettel más formában szerveztük, de bízunk benne, hogy tanulóinknak így is örömet szereztünk. Köszönjük szépen a Szülõk segítségét? A szavazás kezdetét veszi, döntsük el közösen, hogy a maskarák közül kik állhatnak a virtuális dobogóra. Mindenkinek sok sikert kívánnak iskolánk pedagógusa

 • Adó 2 százaléka
  Február 16.
  Bizonyára ismert Önök számára, hogy az adóról és a bevételekrõl szóló törvény lehetõvé teszi, hogy a jövedelemadójuk 2%-ával az Önök által meghatározott intézményt támogassák Az ehhez szükséges nyomtatvány letöltheti itt:

 • Advent
  November 30.
  Ezekkel a képekkel kívánunk kollégáinknak, diákjainknak és családjaiknak békés, családi körben megélt Adventi várakozást.

 • Halloween
  Október 30.
  Halloween buli a napköziben. Covid ide vagy oda, a jó hangulatért nem lehet felelõs a mostani helyzet sem. A gyerekek felhõtlen, kitörõ örömmel fogadták a lehetõséget, hogy szórakozzanak még egyet az õszi szünet elõtt a délután folyamán

 • Online oktatás 2.t
  Október.
  Ismét digitális oktatásra kényszerült a felsõ tagozat a Covid-19 miatt.

 • Népmese napja
  Szeptember 30.

 • BOldogságprogram
  Szeptember - Október
  A 2019/2020-as tanévben iskolánk sikerrel vett részt a Jobb Veled a Világ Alapítvány által mûködtetett Boldogság Intézet nyílt pályázatán. Ennek keretében a "Boldog Iskola" cím elnyerését tûztük ki célul a 2020/2021-es tanévben.

 • Beiratkozás
  Szeptember 1.

 • 2020/2021 TANÉV
  20/21 19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás
  Június 31.

 • Iskolakonyha étlapja
  Június 1.
  Újból elérhetõ a diákoknak is az iskolánk ebédlõje, étlapja online.

 • újból az iskolában / feltételek a nyitással kapcsolatban
  Június 1.
  A COV-19 vírus hisztéria után, néhány diák visszatérhet az iskola épületébe, hogy a régi, bevált, szokásos módon tanulhasson. A többiek a már megszokott ONLINE módon tanulnak az év végéig.

 • Archivum oldal új megjelenése  / Május 26.
  Áttdolgozott külsõt kapot iskolánk archívum oldala. Gyorsabb, átláthatóbb külsõt kapott. (Adobe Flash player már nem támogatott, véletlenszerü képek a fejlécen)

 • Online tanulás/tanítás  / Március 12.
  A 2020-ban kitört COV-19 járvány következménye, hogy diákjaink otthonról ONLINE tanulnak, a hagyományos mindennapos iskolába járás helyett.

 • MAGYAR KULTÚRA NAPJA  / Január 29.
  Iskolánkban a Magyar Kultúra Napja alkalmából játékos nyelvi vetélkedõ formájában mérték össze ügyességüket, meglévõ anyanyelvi ismereteiket tanulóink az elmúlt napokban.

 • XXIX.Tompa Mihály Országos Verseny  / Január 30.
  A mai napon könyvtárunk az irodalmat kedvelõ gyerkõcökkel volt tele.Nagy öröm, hogy idén is nagy létszámmal jelentkeztek a szavalni vágyó gyermekek

 • Korcsolyázni voltunk 2.rész  / Február 14.
  Péntek, Farsang. A téli sport kedvelõinak ez egy szép nap, délután. Iskolánk 58 diákja ma úgy döntött, hogy a sportot a mozgást választja, és elmegy egy korcsolya pályára mozogni. A hangulat, az idõjárás, minden tökéletes volt, a képeken jól látható a sok vidám arcot.

 • Farsang  / Február 11.
  Ismét Február, a farsang ideje. Fiatalabb diákjaink nem is aprózták el ezt a napot, vidáman vonatoztak iskoánk folyosóink, "belakták" az egész iskolát a katonák, pókemberek, hercegnõk, banyák és naprafogók. A tavaszi szünidõ elõtti pénteken iskolánk alsó tagozatos diákjainak megrendeztük az álarcosbált. Nagyon jól szórakoztunk.

 • Tanulmányi kirándulás  / Február 11.
  Iskolánk érdeklõdõ diákjai részt vehettek egy a Budapesten megrendezésre kerülõ kiállításon, melyek az egyiptomi fáraók temetkezési szokásaival ismerkedhettek meg. Közelrõl csodálhatták meg az arannyal, drágakövekkel kirakott, díszített,eltemetett kincseket.

 • Korcsolyázás Januárban  / Január 23.
  A téli sport kedvelõinak ez egy szép nap, délután. Iskolánk 58 diákja ma úgy döntött, hogy a sportot a mozgást választja, és elmegy a dunaszerdahelyi pályára mozogni. A hangulat, az idõjárás, minden tökéletes volt, a képeken jól látható a sok vidám arc.

 • Decemberi ünnepkõr képekben  / December 29.
  Néhány kép a decemberi ünnepeinkrõl, mint a Mikulás, karácsonyvárás, Advent

 • Egyéb iskolai képek  / November 26.
  Egyéb iskolai képek, cikk nélkül

 • Sport  / November 24.
  Sport képekben, iskolánk elsõ negyedévében

 • Vámbéry hét a gimiben - magyar verseny  / November 13.
  A mai napon a 9. osztályos tanulóink méltón képviselték iskolánkat a Vámbéry Hét irodalmi versenyén. A lányok az elismerõ 6. helyen végeztek.

 • Sütivásár  / November 13.
  Sütivásár

 • Búcsúi hétfõ  / November 11.
  Búcsúi hétfõ eseményei képekben

 • XVI.Mesemaraton  / Október 26.
  Csütörtökön este izgatott gyerekek csapata vette birtokába iskolánk épületét, hogy ott tölthessen egy éjszakát a könyvek, mesék birodalmában. Elkészültek a kedvenc mesefigurák, vendégül láttuk községünk könyvtárának vezetõnõjét, Halász Zsuzsa nénit, vetélkedtünk egy jót...majd ágyba bújtunk és vártuk Mazsolát??... Reggel igaz fáradtan, de sok kellemes élménnyel gazdagodva ültünk be az iskolapadba.

 • Tökjó nap  / Október 26.
  Pénteken Tök jó napra láttuk vendégül a helyi óvoda nagycsoportos gyerkõceit valamint a bögellõi ovisokat. Kázmér Éva igazgatónõ és Horváth Éva tanító néni köszöntötték a kis vendégeket, majd Jónás Anna mesélt nekik. Játszottunk, falatoztunk, beszélgettünk. Köszönjük szépen, hogy eljöttek közénk.

 • Könyvtári derbi  / Október 25.
  A napokban az Iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja kapcsán játékos vetélkedõre került sor iskolánkban, a könyvtárunkban.A gyerekek 3 fõs csapatokban, 2 kategóriába sorolva mérhették össze ismereteiket, alkotókészségüket, ügyességüket. A verseny során a játékos, gyakorlatra épülõ feladatok megoldása, a könyvtári kutató munka mellett a csoportmunka, a feladatmegosztás, a közös munkamegosztás kompetenciáját is fejleszthették a tanulók. A különbözõ feladatoknak köszönhetõen valamennyien megtalálták a számukra izgalmas feladatot.

 • Elsösõk fája  / Október 15.
  Mozgalmas napra ébredtek ma iskolánk elsõsei, hiszen izgatottan várták, hogy szüleik velük együtt foglalják el helyüket a tantermükben. Megleshették csemetéiket a nyitott órákon, bepillantást nyerhettek az iskolai munkánkba. Nagyszünet után pedig elültettük az "elsõsök fáját".

 • Kirándulás - Alsó tagozat  / Október 3.
  A keddi nap után szerdán az alsósok indultak tanulmányi kirándulásra. Martos és Búcs községek nevezetességeit láttogatták meg. Szerencsére az idõjárás is kedvezett nekik. Fáradtan, de sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza.

 • Megemlékezés - Október 6.  / Október 6.
  Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848?49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat,

 • Kirándulás Komáromban  / Október 1.
  Iskolánk felsõ tagozatos diákjai a mai napon részt vettek egy tanulmányi kiránduláson, melynek programjaira egy megnyert pályázaton keresztül sikerült eljutniuk.

 • Békefutás  / Szeptember 30.
  Iskolánkon szeptember 30-án lezajlott a Sporttal a békéért elnevezésû akció. A diákok hosszútávfutásban versenyeztek 3 kategóriában. A csilizradványi iskola diákjai is versenyeztek.

 • Kajak túra  / Szeptember 19.
  A Libertate öko- és sportnap programja keretén belül iskolánk 5 tanulója Dunaszigetre kirándult. A napot kenuzással kezdték a diákok. Gyors kiképzés, mellény és evez?k kiosztása után a négyszemélyes kenukban vízre szálltak.

 • Szerdes tanya - kirándulás  / Szeptember 13.
  Iskolánk felsõ tagozatos tanulói a Szedres tanyán jártak, ahol a jurtában rendezett rendhagyó történelemóra mellett sok izgalmas program várt mindenkire.

 • Tanévnyitó  / Szeptember 1.
  Elröppent a nyári szünet. Van, aki szívesen megtoldotta volna egy-két nappal, héttel, van aki nagyon várta már a mai napot.

 • Füzetcsomag 2019/2020  / Szeptember 1.
  A szükséges füzetek listája a 2019/2020-as tanévre.

 • 2019/2020 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás - Verbó Márk  / 

 • Jótékonysági koncert  / Április 7.
  Mi az elsõ lépést megtettük, és megéreztük embertársaink szeretetét, segítõ szándékát. Életünk folyamán minden perc ezer és ezer lehetõséget nyújt arra, hogy tetteink a jóra, a szépre, a nemesre, a minket gazdagítóra irányuljanak, s így cselekedeteinknek értelme és véghetetlen értéke legyen.

 • Március 15. - megemlékezés  / Március 15.

 • Csillagvizsgálóban jártunk  / Március
  Iskolánk 6. évfolyamos diákjaival ellátogattunk az ógyallai csillagvizsgálóba, ahol elobb egy kisfilmen megnézhettük a csillagvizsgáló építését, sorsát 1870-es évektol, majd a planetáriumban a naprendszer ismert bolygóit nézhettük meg. A planetáriumban kivetítették az éppen látható csillagokat, és azok jelképeit, ábrázolásait. A program végén mindenkinek lehetosége nyílt, hogy a legnagyobb távcson keresztül (sajnos az égbolt felhos volt) egy közeli épület képét, még közelebb figyelhessük meg. A távcsovel jó ido esetén a Napot vizsgálják diákok, csillagászok.

 • Végyõs diákok a napiban  / Március

 • Farsang  / Február
  MInden évben, így 2019 is megrendeztük az iskolai farsangot az 1-9 évfolyamnak. A farsangi vonulások közben értékes tombolákat sorsoltak ki a diákok, közben gyümölcslvet, és farsangi siskát ehettek a gyerekek. Az 1-4 évfolyamos diákok, még az iskola ebédlõjében megszervezett rögtönzött táncházban is kipróbálhatták magukat.

 • Korvin Mátyás születésnapja  / Február

 • Korcsolyázni voltunk  / Január

 • Koszorúcska  / December

 • Advent  / December

 • Kézmûves nap  / December
  December 7-én immár 3.alkalommal került sor hagyományõrzõ délutánunkra. Megismerkedhettünk a kosárfonás, agyagozás, gyöngyfûzés, mézeskalács - díszítés, fafaragás, szalvétatechnika mûvészetével.

 • Lego - akció a napiban  / December 7.
  Bizonyára azt gondoljátok, hogy a napiban minden csak a tanulás, leckeírás körül forog. Természetesen nem tétlenkedünk, rendszeresen felkészülünk a következõ napra, írunk, számolunk, olvasunk, soha nem unatkozunk.

 • Sport akció az iskolában DAC  / November

 • I.Játékdélután  / November 27. November 27-én reggel két okból is csillogó szempárokat véltünk felfedezni az alsós iskolapadokban. Ez a nap más volt, mint a többi. Ugyanis délelõtt Dunaszerdahelyre indultunk színházba A kiskakas gyémánt félkrajcárja c. elõadásra, délután pedig elsõ alkalommal rendeztünk játékdélutánt az érdeklõdõ alsós gyerkõcöknek. Sajnos tapasztaljuk, hogy játszani szeret/né/nek a gyerekek, csak nem tudnak, vagy nincs kivel.

 • Mese délután a napköziben  / Október 25. 2018.október 25-én immár XV. alkalommal került megrendezésre iskolánkon a könyvtárak hónapja alkalmából a Mesemaraton. 21 gyerk?c készült lázasan erre az estére, hiszen egy éjszakát tölthettek az iskolában. Minden a megszokott formában indult, els?ként lerajzolták a gyerekek a kedvenc mesehõsüket,

 • Pályaválasztási börze  / November 13. Eljött az idõ, mikor iskolánk végzõseinek dönteniük kell. Egy nagyon fontos, jövõjükre kiható kérdésre. Hova menjek középiskolába? Milyen szakra, melyik városba? Mi is érdekel igazából, vagy majd mivel szeretnék foglalkozni a jövõben? Nehéz döntés ez, talán az elsõ fontos döntés. Hogy kicsit könnyebb legyen eldönteni...

 • Halloween  / November 1. A szünet elõtti utolsó tanítási napon került megrendezésre iskolánkban a már évek óta nagy hagyománynak örvendõ Halloween-i nap. Ez a tradíció az õsi kelta hagyományokból alakult ki és elsõsorban az angolszász országokban tartják, de mára az egész világon elterjedt.

 • Irodalmi szimpózium  / Október 19. Iskolánk három diákja részt vett a minden évben megrendezendõ irodalmi szimpózium elõadásain. A helyszín a Kortáts Magyar Galériában zajlott, ahol neves irodalomkritikusok, egyetemi oktatók, valamint könyvtárosok beszéltek az irodalmat érint? még ma is aktuális problémákról.

 • Exkurzió-Szeredi Holocaust tábor  / Október 14. Iskolánk kilencedikes tanulói voltak azok a diákok, akik érdeklõdõek voltak a szeredi holocaust munkatábor történelmére, így október 14-én elindultunk, hogy megismerkedjünk a már történelem óráról ismert Holocaust jelentésével, és azzal, hogy is történt mindez nálunk, Szlovákiában. Egy lelkes magyar nyelvû tárlatvezetõt kaptunk, aki minden információt elmondott, mindent amit csak el lehetett mondani a felújított szeredi munkatáborról.

 • III. Magyarnak lenni Szülõföldemen  / Október 4. Idén Alistálon zajlott a III. Magyarnak lenni Szülõföldemen konferencia, ahol vendégül láttuk Biatorbágy, Nagydobrony, Gyergyószentmiklós pedagógusait és képviselõit

 • Európai nyelvek napja 2018  / Október 9. Az esemény az Európa Tanács 47 tagállamának 800 millió lakosát buzdítja további nyelvek tanulására, bármilyen korban, az iskolában és azon kívül is. Az Európa Tanács meggyõzõdése, hogy a nyelvi sokszínûség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének, ezért elkötelezett a többnyelvûség támogatása mellett Európa egészében.

 • Múmia kiállítás  / Október 16. A kiállítás a világ számos múzeumából, egyetemérõl, tudományos szervezetétõl és magángyûjteményekbõl kölcsönzött ember- és állatmúmiákat és leleteket mutat be. Múmiákat a Föld minden táján találtak már, nem csupán Egyiptomban, hanem Európában, Dél-Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában, sõt még a Kanári-szigeteken is. Még napjainkban is fedeznek fel múmiákat a különbözõ földrészeken.

 • Az aradi vértanúk  / Október 18. Vannak nemzeti történelmünkben olyan napok, amelyeket minden magyarnak örökre beírtak a szívébe, hogy tartsák tiszteletben azt, és el ne felejtsék. Ilyen nap október 6-a is. Dicsõség és vereség. Élet és halál. Öröm és gyász. Október 6-a nemzeti gyásznap, az aradi vértanúk kivégzésének napja.

 • Az új pedagógus  / Október 17. A 2018/2019-es tanév végén iskolán egyik pedagógusa anyai örömök elé nézett, így egy "rövid-hosszabb" ideig iskolánk új pedagógusokat vett fel a angol tantárgy tanítására. Az újság és a diáktanács rövid riportot készített.

 • Cinkeavató  / Október 16. Örömmel hirdetjük, hogy iskolánkban elõször került megrendezésre a CINKEAVATÓ, melynek során az ötödikeseinket vérbeli felsõ tagozatossá avattuk. Az avatás az ötödikesek osztályfõnöke, ifj. Bíró Ildikó tanító néni és a diákparlament felsõ tagozatos tanulóinak szervezésében valósult meg.

 • Rákóczi öndíj  / Október 12. A magyar iskolakezdõjét köszöntötte a Rákóczi Szövetség a magyar összefogást jelképezõ ösztöndíjjal október 12-én. A Rákóczi Szövetség munkatársai ünnepélyes formában köszöntötték az iskolakezdõket és gratuláltak szüleiknek azért a felelõs és helyes döntésért, hogy gyermeküket magyar iskolába íratták.

 • Pénteken a napköziben  / Október 12. Délután iskolánk kisebb diákjai a napköziben pihennek, tanulnak, játszanak. Benéztünk pénteken, a hét utolsó napközis napján, milyen is ott a hangulat. A gyerekek els? pillanatra kicsit meglep?dtek, hogy fényképeket készítenek róluk, miközben pihennek, játszanak az udvaron, kés?bb szinte mindent megtettek volna azért,

 • Táncanfolyam  / Október 12. Elõre-hátra? Jobb láb, vagy ball? Erre a zenére hogy is táncolunk? Melyik lábbal? Ezek a kérdések minden péntek délután elhangoznak, vagy elhangozhatnak a végzõs diákok tánctanfolyamán. Már nagyon várták hogy elkezd?djön. Tavaly még csak nézték, lopva leskelõdtek, hogy is lesz majd, és most már sokadik alkalommal zendül fel 13:30-kor a zene iskolánk folyosóján a saját tanfolyamukon.

 • Mesevetélkedõ  / Október 10. Idén Mátyás király-emlékév alkalmából a verseny keretét a Mátyás mesék adták. Az 5 csapat összesen hét próbatételen át bizonyíthatta be, mennyire jártas a mesék világában. Az elõre kiosztott meséket a gyerekek hetekig olvashatták, hogy alaposan felkészüljenek. Volt több ügyességi játék, keresztrejtvény, párosító, ki mondta kinek, puzzle, igaz-hamis jellegû feladat.

 • Terménybemutató  / Október Itt van az õsz, itt van újra, s vele együtt, megérkeztek iskolánk folyosójára is a szebbnél-szebb természet által megteremtõdött csodák. A gesztenye a dió a kukorica a dísztök, s a tanulók ügyességének köszönhetõen a sárkányok és a gesztenyébõl készült figurák mind-mind az õsz jelképei.

 • Békefutás  / Szeptember Szeptember 24-én iskolánkon megvalósult a már hagyományos Békefutás, melyre Csilizradványból és Nyárasdról is érkeztek versenyezni vágyó diákok. Sportos nap volt a suliban. Az alsó tagozatosok a focival ismerkedhettek a pályán, ügyességi-labdás feladatokat végeztek Kosár Zoli bácsi vezetésével.

 • Tanévnyitó  / Szeptember 3. Falcsik Mária gondolataival köszöntette a tanévnyitó ünnepségen iskolánk tanulóit, és a megjelent vendégeket iskolánk igazgatónõje. Elröppent a nyári szünet. Van, aki szívesen megtoldotta volna egy-két nappal, héttel, van aki nagyon várta már a mai napot. Kinek rövid, kinek hosszú volt a szünet...

 • Krétapor  / Augusztus Tervezett menüpont, ahol az iskolaújságot majd elektronikusan is el lehet érni/olvasni. 2018/2019 tanévtõl kezdõdõen.

 • Készülõ riportok/cikkek  / Június Iskolánk régi diákjairól
  Riport: Angol tanár
  Riport: Új diákok
  Nyári szünet élményei-kirándulások
  Diáktanács taglista
  Tánctanfolyam - készülõdés
  Riport: Tánctanár bemutatása
  Éves iskolai programok

 • Weblap alakítás: Árnyékolás a képeknél,
  Like gombok hozzáadása a cikkeknél
  cikk írójának feltüntetése

 • Füzetcsomagok 2018/2019-re  / Június Kérjük a következõ füzeteket szerezzék be gyermekeik számára.

  2019/2018 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás  / Június És igen, megint eljött az év vége, a ballagás

 • Úszótanfolyam  / Június Irány a medence... Talán ezt, vagy ehhez hasonlóakat hallhattak az 5-évfolyamos diákok a szokásos úszótanfolyamon. Hogy milyen lehetett, nem tudom, de az biztos hogy fárasztó, de abban is biztos vagyok, hogy mindenki várta és élvezte is ezt a hosszú-rövid hetet. Íme pár kép, hogy is tanultak (szórakoztak) diákjaink.

 • Akikre büszkék vagynunk  / Június Itt az év vége, az értékelés ideje. Ebben az éveben ezen diákok érdemelték ki, tették valamit azért, hogy most azt mondhassuk, büszkék vagyunk rátok.

 • Osztálykirándulás 7-8  / Június Itt az év vége.. ezért az iskola diákjai elindultunk kirándulni. A nyolcadik és a hetedik osztályos tanulók Visegrádra indultak el. Az idõ kegyes volt hozzánk, nem esett, így a kültéri programokat mind gond nélkül tudtuk teljesíteni. Hogyan is telt ez a nap? Táncoltunk, megnéztük a fellegvárat, megismerkedtünk a lovagkori fegyverekkel és párat ki is próbáltunk, végül a bátrabbak ...

 • Gyermeknap  / Június A délelõtt folyamán a diákok a sportversenyeken mérhették össze erejüket, mint foci, mint kosárlabda bajnokságon. Minden évben a 6,7,8,9 évfolyam diákjai küzdenek meg egymással, hogy kiderüljön az adott évben, melyik évfolyam lesz az elsõ.

 • IX.CMA napok  / Május A hét folyamán rajzversenyek, angol, szlovák nyelvû versenyek, matematikából logikai feladatokat oldhattak a gyerekek és a a szavaló versenye sem maradhatott el. Azoknak, akik részt vettek bármelyik versenyen, gratulálunk.

 • Csoki projekt  / Május A végzõsök kis szereplésükkel, Adrián csoki szakállával a végén igazi kuriózum volt ez a délután. Azt gondolom, mindenki megtett mindent azért, hogy aki érdeklõdõ volt, az mindent megtudhatott a csokiról, ami valójában egészséges, mivel csupa zöldség, ahogy az alsó tagozatosok erre ûgyesen rávilágítottak.

 • Majális  / Május Majális ünnepségen az iskolai diákjai elsõ ízben mutattak be tánc és ugrálókötél segítségével kis szórakoztató mûsort, míg a többiek a gulyásfõzõ versenyen mérettették meg magukat

 • Tanulmányi út  / Május Minden évben a 8.évfolyamos diákokat a Corvin Mátyás Alapiskola tanulmányi útra viszi a közelben lévõ gyárakba, hogy a diákok megismerkedhessenek testközelbõl is az egyes leendõ/választható munkafolyamatokkal. Idén az Euromilk, Hidrant és az AUDI gépgyárba sikerült eljutni. Minden üzemben megismerkedhettek az ott dolgozók munkájával, a munka körülményeivel. A diákok érdeklõdve hallgatták, ha ez lenne a leendõ munkahelyûk, mit kell teljesíteni, hogy, mit kellene majd dolgozni.

 • Papírgyûjtés  / Április 14. Szombati napra papírgyûjtést szervezett iskolánk, melyen több ezer kilogramm papírt sikerült összegyûjteni a diákoknak. A diákok elsõként otthonról, majd a falut járva, szinte házról-házra járva szedték össze a papírgyûjtésre szánt hulladék papírt, újságot. Az iskola területére közben szülõk autókkal hozták a papírt, ezzel is segítve az osztályuk papírgyûjtését. Arra a kérdésre, hogy melyik osztály lett az elsõ a papírgyûjtésben, nos, arra még várni kell, de az talán kijelenthetõ hogy a 2. és a 8. osztály lelkesen kivette a szerepét a mai napból. Köszönjük azon diákoknak, szülõknek, rokonoknak, akik eljöttek, vagy csak segítették, hogy ez a mai nap sikeres legyen.

 • Vöröskereszt verseny  / Április 12. Minden évben, így idén is részt vettünk az egészségügyi versenyen. A verseny a dunaszerdahelyi MAX bevásárlóközpont épületében zajlott, a folyosón, az üzletek elõtt. A csapatnak Pintér Patrik, Csiba Réka, Németh Fanni, Szamaránszky Zsófia, Sereghy G.László, Üveges Carmen a verseny alatt több egészségügyi vészhelyzetet kellett megoldania. Többek közt, nyílt törést, ájulást, belsõ vérzést, égési sérüléseket, újraélesztést és elméleti tudásukat is bizonyítani kellett.

 • Beiratkozás  / Április 12. Ebben az évben is lázas készülõdés elõzte meg a beiratkozás napját. Az alsós tanító nénik kézmûves, interaktív és logikai feladatokkal várták a leendõ elsõsöket, a felsõsök pedig "boszorkánykísérletekkel" ejtették ámulatba õket.

 • Mátyás emléknap  / Március Idén 575 éve, hogy Kolozsvárott megszületett, és január 24-én volt 560 éve, hogy királlyá választották a magyar történelem legismertebb és leghíresebb uralkodóját, a nemzet emlékezetében bölcs és igazságos királyként élõ Hunyadi Mátyást.

 • Sítanfolyam  / Március Idén mi, 7. osztályos tanulók vettünk részt a sítanfolyamon abból a célból, hogy elsajátítsuk a síelés alapjait. Mindenki izgatottan várta a nagy napot. 2018. január 28-án, reggel 7.30-kor talákoztunk az iskola elõtt. Bepakoltuk a síleceket és a csomagjainkat az autóbuszba, elbúcsúztunk a szüleinktõl. Az út vidáman telt. Sokat nevettünk, beszélgettünk. Négy és fél óra után érkeztünk meg Nižnára

 • Irodalmi elõadás  / Február Az egykori torna szakos tanár mindenki figyelmét felkeltette. Nem egy egyszerû elõadás volt ez. A híres írónkról és királyunkról olyan életrajzi dolgokat és emberségi magatartást megtudtunk, melyet a tankönyvben aligha olvashatunk. Emellett tartalmas verseket is hallottunk.

 • Korcsolyázás 2.alkalom  / Február Ismét korcsolyáztunk... Készült néhány kép, a mozogni vágyó gyerekekrõl... és hogy milyen volt a hangulat.... íme egy kép..ami mindent elárul.

 • Korcsolyázás  / Február Mozogni jó.. és mi szeretünk is.. gondolhatták azok, aki ma korizni voltak. Az elsõ 4 óra után bepattantunk az autóbuszba, és elindultunk korcsolyázni. A képeket végignézve, állítom, mindenki jól érezte magát, és el is fáradt...

 • Farsang  / Február Mit is jelent a farsang? Szerintem jókedvet, kis bolondságot, közös élmények szerzését...és mi ma ezt, megtettük. Az alistáli Corvinos diákok kitettek magukért, beöltöztek, nevettek, jól érezték magukat. Beöltözve "lufi vonatoztak", lufit durrogtattak, tomboláztak, kinek volt, kinek kevésbe szerencséje. Adriánnak volt...

 • Faültetés és kézmûvesnpaok  / Január Ahogy a fa gyökeret ereszt, reméljük, a gyerekek úgy kötõdnek majd iskolájukhoz - e gondolat jegyében ültetik el az elsõsök minden tanév elején fájukat. Úgy gondoljuk, hogy minden elültetett fával zöldebb lesz környezetünk. Mi egy fûzfát ültettünk. Nevet is kapott, Leveles Füzik

 • Mikulás és Indián túra  / December Ma délelõtt a mi iskolánkba is ellátogatott a Mikulás. A 4.osztályos tanulók kedves mûsorral fogadták a megfáradt télapót, majd közösen énekeltünk, de volt, aki egyedül állt ki elszavalni egy verset... Az ajándékosztás után sajnos a Mikulás sietõsre vette az útját, de nem szomorkodtunk, hiszen megígérte, hogy jövõre is ellátogat hozzánk...igaz, meg kellett ígérnünk, hogy jók

 • Lucazás  / December A néphit kétféle Lucát ismer: a jóságost és a boszorkányost. Ez utóbbi terjedt el a néphagyományban. Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi szokás, hiedelem, jóslás, tiltás kapcsolódna, mind december 13-hoz, Luca napjához. Iskolánk néhány alsó tagozatos tanulója a már hagyománnyá vált Lucázást

 • Karácsony  / December Minden szívbõl szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebbõl meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.?

 • Elõadás kamaszoknak  / November Megvalósult az alistáli Corvin Mátyás Alapiskolában is a kamaszoknak szervezett elõadás. Kedves fogadtatás a tanári kar részérõl, a lányok és fiúk pedig érdeklõdõk voltak és ismerik a tisztelet fogalmát is.

 • Advent 2.vcasárnapja  / December. Advent (ádvent, úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelõzõ negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól)karácsonyig számított idõszak. A karácsonyi ünnepkör advent elsõ napjával kezdõdik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent elsõ vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb esõ vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti

 • Magyar Népmese Napja  / Október 2. A Magyar Népmese Napja alkalmából megrendezett mesevetélkedõn iskolánk felsõ tagozatos tanulói közül összesen 6 csapat bizonyíthatta be, hogy mennyire jártas a mesék világában. A játék keretét a magyar népmesék adták, melyet a diákok elõre megkaptak, hogy idõben felkészülhessenek.

 • Fecskeavató  / Október 12. Egy kis ünnepség/verseny az elsõsöknek.

 • Indián nyár - túra  / október.17 Egy igazán jó kis csapattal túráztunk egy igazán jót! Szuper idõ, fergeteges hangulat, káprázatos õszi természet...sétáltunk, futkároztunk, friss levegõt szívtunk, játszottunk, nevettünk, tanultunk...

 • Kirándulás  /  Iskolánk tanárai kirándultak a magyarországi testvér iskolánk tanáraival. Komárom városát és erõdrendszerét néztük meg.

 • Tánctanfolyam  / Szeptember 28. És igen... megint elkezdõdött a végzõsök tánciskolája....Házi Csilla vezetésével...

 • Lecsófesztivál  /  Megrendeztük az V.Lecsófesztivált. A hangulat és a lecsó is fergeteges volt, sajnos az idõjárás véget vetett mindennek, mert õ is fergeteges viharral érkezett közénk.

 • Békefutás  /  Idén is nagy sikerrel tartottuk meg a Békefutás c. sport akciónkat. Idén a korai megrendezés miatt, a futáson csak a CMA diákjai vettek részt.

 • Tanévnyitó  / Szeptember 4. Elkezdõdött ... Elérkezett ez a nap is.. becsengettek. A parkban körülnézve, ez nem mindenki arcára csalt mosolyt, de talán titkon mindenki várta már az új iskolai évet (így vagy úgy). Ahogy a megnyitón az igazgatónõ beszédében is említette:"A tanulónak joga van a zavartalan tanuláshoz ...

 • 2018/2017 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás  / Június 29. És igen.... eljött ez a nap is, a ballagás napja.. 25 végzõs diák izgatva, izgulva várta/várja ezt a percet, amikor elbúcsúzhat tanáraitól, diáktársaitól. Ez a nap valaminek a végét, valaminek az elejét jelenti. Végetér 9 közös év, most mindenki más felé veszi utját, mindenki valami ismeretlenbe vág bele.

 • Vakációváró  / Június 28. Elérkezett a várva várt év vége..már csak tényleg pár nap és kezdõdik a nyári szünet. Szerda délután, az iskola étkezöjében sürögnek-forognak a szakács nénik, tanító nénik, készítik elõ a 2016/2017 tanév vakációváróját. Az elmúlt évektõl eltérõen, idén nem a község kultúrházában, hanem itt kerül megrendezésre ez a fontos esemény.

 • Vöröskereszt verseny  / Június 9. Minden évben a dunaszerdahelyi Max bevásárló központban megrendezik járásunk egészségvédelmi versenyét amire idén már két csapattal érkeztünk. Idén 15 nagy és 3 kis csapat mérte össze tudását. A diákok mindent elkövettek azért, hogy mind a bíráknak, mind maguknak bizonyítsanak, és bizonyítottak is. Egy 6. És egy 3. Helyezést söpörtek be. Gratulálok nekik...

 • Kirándulások  / Június 7. Elérkezett Június 7, az osztálykirándulás napja. Reggel az iskola elõtt megjelent a két autóbusz, hogy a 5,6,7,8 évfolyamos diákok elindulhassanak az idei osztálykirándulásukra. Az utunk autóbuszonként kicsit más volt, voltak akik a Budapestren lévõ csepkõbarlangba, míg mások egy sziklakórházba, amit idõvel atomtámadás

 • Úszótanfolyam  / Június dén ránk került a sor, így a hagyományokhoz híven májusban úszótanfolyamon vettünk részt. Az elsõ nap nagy izgalommal vártuk a tanfolyamot. A gyülekezõ az iskola öltözõjében volt. Már ott kérdezgettük egymást, hogy ki az, aki már tud úszni, milyen élményük van. Miután mindenki megérkezett,

 • Gyermeknap  / Június 2. Gyermek és családinap

 • Tûzoltók  / Május Láng verseny

 • VIII.Corvin napok 2017  / Május Immár 8 alkalommal rendeztük meg iskolánkban a Corvin Mátyás iskolanapokat. Egész héten változatos kihívásokon, versenyeken lehetett részt venni. Hétfõn a túrázni szeretõk a Mátyástúrán vehettek részt, ahol elsétáltunk a közelben lévõ alistáli Ezüst-tóhoz. A túra igazán kalandosra sikeredett.

 • Gyárlátogatás7V  / Április Minden évben a 8.évfolyamos diákokkal tanulmányi kirándulásra indulunk. Idén a gyõri AUDI gépgyárba és a bõsi vízi erõmûbe látogattunk el. Az AUDI gyárban megismerkedtünk az AUDI TT Cupe autók elkészítésének technológiájával, végigsétáltunk a gyártósoron, ahol az alkatrészekbõl a gyártósor végén már egy

 • Farsang 2017  / Február Elérkezett ismét a bolondozás, a beöltözés a "siska" evés... vagyis a farsang. Az iskola apraja-nagyja beöltözött és szórakozott..

 • Kiszebáb égetése  / Március Az elmúlt évtizedekben számtalan télûzõ, tavaszköszöntõ népszokás alakult ki szerte Magyarországon, köztük a kiszehajtás. Idõpontja tájegységenként változó: farsang farkán, illetve virágvasárnapján. A játék lényege, hogy nagyobb gyermekekkel egy nagy szalmabábut készítünk és öltöztetünk fel rongyos menyecskeruhába, majd tavaszi dalokat énekelve végighordozzuk az iskola udvarán. A tüzet meggyújtjuk, és a bábút elégetjük. Megbûvölve figyelik, hogyan hamvad el végre a tél, vele együtt a betegségek is, s adja át

 • Szorgos kezek  / Május Munka az iskola környékén ...

 • Március 15.  / Február 1848. március 15-én Petõfi, Jókai, Vasvári, Irinyi és más ifjak vezetésével Pesten is föltámadott a tenger. A forradalom napja ünnep számunkra. Ezért õrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költõ él, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakat és a honvédeket, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.

 • Luca 2016  / December

 • Mikulástúra  / December Ebben az évben /sajnos/ nem volt sok érdeklõdõ a túra iránt, de annál jobb hangulat kerekedett. Találkoztunk pár emberrel, akik segítettek bennünket a célunk elérésében..

 • Fecskeavató  / Október Október 27-én elsõseinknek „Fecskeavatót” szerveztünk, amikor iskolánk teljes értékû diákjaivá váltak. Különféle ügyességi, logikai feladatokat kellett teljesíteniük, ami nagy örömükre

 • Faültetés  / Október Elsõsök fája

 • Töklámpások faragása  / Október Közeledik október 31-e, így ideje halloweeni töklámpásokat faragni. A 7.a sem tehetett másképp, így kisétáltunk az udvarra és csapatostul nekiálltunk faragni.

 • Mesemaraton  / Október Sokadik alkalommal került megrendezésre ez a közkedvelt rendezvény iskolánkon. Aszfaltrajz, mesék, könyvtár, játék, kvíz, buli - minden volt a hosszúra nyúlt éjszakán. Természetesen Halász Zsuzsa néni sem hiányozhatott, aki rövid,

 • Könyvtárak napja - Mese olvasás  / Október Könyvtárak világnapja alkalmából, 9 órakor minden osztályban az ott tanító pedagógusok mesét olvastak a diákoknak.

 • Megemlékezés - OKT.6.  / Október 6. Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük ...

 • "Mesterszakácsok" akcióban.  / Október 6. Az idei 2016/2017 iskolai évben indult egy új érdekkör, a fõzõcske. A kör hatalmas érdeklõdést kapott a diáktól, nagyon sokan érdeklõdtek az új lehetõség iránt. Október 6-án már a második alkalommal került megrendezésre, ahol iskolánk 7.A osztályos tanulói ismerkedhettek meg a sütés, fõzés és a mosogatás igazi kihívásaival.

 • Jutalom MOZI - Bridget Jones 3.  / Szeptember 30. Jutalom kirándulás 2015/2016 legjobb tanulóinak

 • Szüret  / Szeptember 25. "Szüretelnek, énekelnek, láttál-e már ennél szebbet? Dió, rigó, mogyoró, musttal teli kiskancsó, Sose láttam szebbet." Pénteken még az idõjárás is nekünk kedvezett, hogy kipróbálhassuk a szüretelés rejtelmeit.

 • Cosmos kiállítás  / Szeptember 28. Iskolánk 46 diákja részt vett Pozsonyban a COSMOS DISCOVERY WORLD EXHIBITION - kiállításon. Néhány kép az ott látottakból.

 • Tejtermékek világnapja  / Szeptember 28. A tejtermékek világnapjára emlékezve, az iskolánk diákjai is tejtermékeket fogyaszthattak a nagyszünetben, Edmár Márta tan.néni szervezésének és az iskola/gyerekek támogatásának köszönhetõen. Köszönjük neki...

 • Tánciskola 2.rész  / Szeptember 14. Ismét táncolnak a végzõs diákok... vagy még csak próbálkoznak vele...

 • Békefutás  / Szeptember 21. A diákok 1 km-es versenyfutáson vettek részt. Akik nem versenyt futottak, kerékpártúrán illetve kocogáson vettek részt. Az eredményhirdetés után sor került a tombolahúzásra, ahol a szerencsések kisebb ajándékokat nyertek.

 • Lecsófesztivál  / Szeptember 16. KÖZHÍRRÉ TÉTETIK ÉS EZÚTON KIDOBOLTATIK, HOGY AZ ÚRNAK 2016. ESZTENDEJÉBEN, SZEPTEMBER HAVÁNAK 16. NAPJÁN, PÉNTEKEN, MEGRENDEZI IMMÁR NEGYEDIK ALKALOMMAL A LECSÓFESZTIVÁLT A CORVIN MÁTYÁS ALAPISKOLA ...

 • Tánciskola 1.rész  / Szeptember 14. Elkezdõdött az, amire talán minden végzõs, vagy nyolcadikos tanuló titkon vár. A tánciskola. Akár egy ilyen beszélgetés is elhangozhatott volna délelõtt a diákok közt: - Te szeretsz táncolni?

 • Terménykiállítás  / Szeptember 14. Minden év szeptemberében a gyerekek által hozott terményekbõl kiállítást rendezünk iskolánk alsó folyosóján. Ez idén sem maradhatott ki. A termények mellé kis elõadást is kaptunk iskolánk fiatalabbjaitól.

 • Tanévnyitó ünnepség  / Szeptember 5. Eljött a nap... a tanévnyitó napja. Az iskolában 9 óra körül elkezdtek szállingózni a diákok, szülõk. Az új tanulók izgatottan várták a mai napot, amikor valami új kezdõdik el az életükben. Az idõsebb diákok élményekkel teli érkeztek, és szinte egész délelõtt fáradhatatlanul, egymás szavába vágva mesélték mi is történt velük nyáron.

 • Tanszercsomag  / Júl.5. Füzet/tanszercsomag 2016/2017

 • 2017/2016 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Ballagás  / Június 29. Hát elérkezett.. itt van a ballagás napja. Az osztályban 18 tanuló egy utolsó osztályfõnöki órán búcsúzik egymástól, osztályfõnökétõl és egyben az alapiskolás éveitõl. Itt az idõ..csengettek. Egy utolsót, elindulunk, valami ismeretlen felé, valami

 • Holnap ballagás  / Június 28. Elérkezett a nagy NAP. Ma kell kidíszíteni a ballagó diákok osztályát. Nem kis munka ez, de minden évben a 8.évfolyamos diákok vállalják, hogy elkészítik. Ez nem volt másképp idén sem.

 • Jutalomkirándulás  / Június Nagy igazság van abban, hogy nem kell messzire utaznunk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Mi sem bizonyítja jobban, mint az alsósok idei jutalomkirándulása Patonyréten, a Vidra ranchon.

 • Természetiskola  / Június ...

 • Víztisztító tanulmányi út  / Június 28. Útra fel...ma megismerkedünk a víztisztítás minden titkával. Akár ezt is hallhattuk volna a diákoktól... A végzõs diákok tanulmányi útra indultak A Hegyétében található víztisztító állomásra.

 • Vakációváró ünnepség  / Június 24. A vakációváró ünnepségen, immár 4-ik alkalommal kiosztásra került az év legsikeresebb tanulója címû kupa, amit a tavalyi "gyõztes" Surányi Patrick adott át, idén Tóth Renének. Gratulálunk Renének, és persze minden más diáknak is, aki sikeresen/eredményesen zárta a 2015/2016-os tanévet. A mûsor és az értékelés után pogácsát és üdítõt fogyaszthattak vendégeink.

 • Geográfia óra  / Június 08. Minden végzõs diáknak, így év végére kötelezõ projektet kellett készítenie, egy minimum 3 napos utazásról, mint utazási iroda...

 • Testnevelés óra  / Június 08. Mindenki kíváncsi lehetne, hogyan is történik egy testnevelés óra a 6-ban. Ez most egy olyan alkalom, ahol kicsit "bekukucskálhatunk" a diákjaink testnevelés órájába, mit kell csinálniuk, vagy hogy mennyire megy az nekik. Ez a "páratlan" alkalom épp a 6-évfolyamos lányokat és fiúkat örvendeztette meg. ...

 • A munka nemesít  / Június 07. Egy átlagos nap az iskolában, amikor a diákok a technikai nevelés órán megismerkednek a festés, kerti- és egyéb szerszámok használatával. A képeken épp a végzõs diákok újítják fel, varázsolják újjá a napközis diákok birodalmát, gondozzák a iskola kertet ...

 • Vöröskereszt verseny  / Június 02. Idén már harmadik alkalommal vettünk részt a helyi vöröskereszt versenyén. Évrõl-évre jobb helyezést érnek el a gyerekek, idén 152 pontból 147 pontot értek el, ami óriási eredmény volt. A versenyen 12 csapat vett részt. A csapat régi és új tagjaival a következõek: ...

 • Gyermek/családi nap  / Június Immár sokadik alkalommal rendezte meg iskolánk a gyermek és családi napot. A nap a corvinos pólók kiosztásával kezdõdött, mely most zöld színû lett. Az elsõ programként kvíz, sport játékokon, valamint különféle elõadásokon vehettek részt a diákjaink, majd valamikor 9-10 óra között jött a nagy "párki" evés. ...

 • Sertés szív boncolás  / Május Végzõs tanulóink számára biológia órán lehetõség nyílt egy sertés szívének boncolására. Tanári felügyelettel és utasításokkal önként jelentkezõ tanuló végezték, miközben...

 • Tanulmányi kirándulás  / Május Iskolánk 8.évfolyamos diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt. Az elsõ állomásunk a dunaszerdahelyi ( Mûszaki szakközépiskola - Andrejkovics mester vezetésével) a Wertheim üzem volt

 • VII.Corvin napok  / Május Megrendezésre került immár a VII.Corvin iskolai napok verseny/ünnepség sorozat újabb része

 • Csallókõz élõvilága  / Május Csallóköz - Bio/Geo - diákok megismerkedhettek klörnyékünk élõvilágával, természetföldrajzával

 • Faültetés 2016  / Május Faültetés - minden osztály kapott egy saját fát, az iskolaudvarra

 • Nyuszitúra 2016  / Május Nyuszitúra - kis keresés a húsvéti tojások után, kis séta után az ajándékokat az iskolaudvaron találtuk meg.

 • Úszótanfolyam 2016  / Május Úszótanfolyam - iskolánk 5.évfolyamos diákjai tanulnak úszi, a dunaszerdahelyi uszodában

 • Beiratkozás 2016/2017  / Április. Beiratkozás a 2016/2017 tanévre, ahol a diákok az iskolával, a szülõk a lehetséges proglémákkal ismerkedhettek meg iskolánkba látogató pszihológus tanácsait hallgatva.

 • Március 15.  / Március. Megemlékezés: Március 15.

 • Író-olvasó találkozó  / Január. Március a könyv hónapja.Ebbol az alkalomból író-olvasó találkozót szerveztünk a gyerekeknek Jakubecz Mártával. A könyvek bemutatása után a gyerkocök kérdéseket is feltettek Márta néninek. Voltak igazán aktív nebulók,..

 • Horváth Áron  / Március 10. Horváth Áron - Zrinyi Ilona matematikai verseny eredményes megoldója

 • Sítúra  / Január. Elérkezett.. és már el is múlt az idei sítúra. Azt gondolom, hogy diákjaink minden évben izgalommal és érdeklõdéssel felvértezve várják a sítúrát. Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóit érte ez az öröm, hogy az év elején kipróbálhatták e csodás téli sportot.

 • Kirándulás - Parlament  / Január. Kirándultunk. De ez most nem egy osztálykirándulás, vagy egy meghirdetett tanulmányi út, ez egy kõkemény munkával kiérdemelt kirándulás volt. Az elsõ félévben kitüntetett diákok eredményeikkel kiérdemelték, hogy kicsit megpihenjenek, és kikapcsolódva,

 • FMesevetélkedõ  / Február.

 • Foglalkozás a napköziben  / Február. A mai napunk igazán tartalmasra sikeredett. Délelõtt moziba voltunk Dunaszerdahelyen. A délután folyamán ellátogatott hozzánk Cseh Péter- képzõmûvész, aki a korongozás tudományába vezette be gyerekeket. Köszönjük szépen!

 • Festészet  / Január. Te tudsz festeni? Én nem.. és te? én sem.. Akkor mi majd nem festünk, szólhatna akár így is egy beszélgetés két gyerek közt. De ez nem igaz. Iskolánkba egy olyan mûvészcsoport érkezett,

 • Farsang-farka  / Február. A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól. A téltemetõ népszokás igen kedvelt volt a falusi népek körében. Ma már csak elvétve találkozhatunk ezzel a szokással.

 • Farsang  / Február. Elérkezett ismét a bolondozás, a beöltözés a "siska" evés... vagyis a farsang. Az iskola apraja-nagyja beöltözött és szórakozott.. Meglepõ fordulatok, játékok és óriási hangulat vette kezdetét pénteken a tornateremben. A képek magukért beszélnek.

 • Badó-park 1.rész  / Február. Hétfõn a tervezettnél picit korábban indultunk útnak az alsó tagozatosokkal az ugriparkba, s ezt a plussz fél órát köszönjük Tomi bácsinak ...

 • Karácsony  / December. Végre elérkezett. Elérkezett az utolsó iskolai nap, a Karácsonyi ünnepség napja. Reggel az osztályban gyülekeztünk, egymás táskáit méregettük kíváncsiskodó tekintetükkel, vajon ki kinek, és fõleg mit hozott ajándékba. Vajon én is kapok ajándékot?

 • karácsonyváró  / December. Minden évben, a karácsonyt megelõzõen zenés m?sorokkal, mézeskalács csodákkal, és egyéb más karácsonyi díszekkel együtt megszervezi iskolánk a karácsonyváró ünnepséget.

 • Advent 3-ik vasárnapja  / December. Lassan itt a karácsony. Falunk nagy adventi koszorújának 1-1 gyertyájának meggyújtása el?tt, községünk intézményei készítettek kis kulturális m?sorokat.

 • Csodasarok  / December. segítségével bekapcsolódtak a Magyarországon meghirdetett külhoni alsós diákok és nagycsoportos óvodások számára meghirdetett "Miénk a város!" elnevezésû játékba. Eredményesek lettek. Gratulálunk!

 • Boncolás az iskolában  / December. Mi kellene több a diákoknak tanítás közben, mint egy kis szokatlan, de látványos dolog? A kisállatok boncolása. Hogyan mûködik a szervezet? Hogyan néznek ki a belsõ részei egy élõlénynek? Itt volt az alkalom, hogy diákjaink ifj. Bíró Ildikó tanító néni

 • Advent  / December. Az iskolánk alsó folyosóján tanító nénik által elkészített adventi koszorút gyújtotta meg falunk hitoktatója és lelkésze. Az elsó ádventi gyertya meggyújtása elõtt kis történeteket hallgathattunk meg, melyekbõl az adventi idõszakra jellemzõ fontos dolgokat tudhattunk meg.

 • Hagyományõrzõ nap  / Dec.04. "Közhírré tétetik, hogy a hagyomány?rzés a napköziben rendezvény keretén belül a népi mesterségek mívelõi által megismertetik és lehetõség szerint ki is próbáltatik a kézmûvesség csínja-bínja." Ezekkel a szavakkal csábították az Alistáli Corvin Mátyás Alapiskola napközis pedagógusai az iskola diákjait és a falu apraját-nagyját

 • Kosárlabda kupa  / Dec.03. December 3-án iskolánkon megrendezésre került a Kosárlabda Kupa, mivel ez a legkedveltebb labdajáték a suliban. Összesen 4 lány- és fiúcsapat mérte össze tudását, tehetségét, kitartását. Iskolánkból a 7., 8., 9. évfolyam külön csapatotalkottak és vendégül láttuk a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola csapatait is. Színvonalas mérkõzéseket láttunk és hangos szurkolással telt meg a tornaterem.

 • Mikulás  / Dec.04. Ma volt az iskolánkban a Mikulás. Elmesélte a napközis gyerekeknek, hogy két bácsi meglátogatta õt RADI BÉLA és FAZEKAS FERENC. Azzal a kéréssel fodultak hozzá, hogy ajándékozza meg a napközis gyerekeket

 • Egészséghét  / Nov.19-24. Gazdag programmal készültünk a múlt héten a gyerekeknek, csak sajnos két elõadás, beszélgetés, betegség miatt elmaradt /pótoljuk!/. Azt hiszem, ennek ellenére mindenki találhatott kedvére valót a három napon...

 • Nyárasdi kupa  / Nov.23.

 • Novemberi iskolaújság  / Nov.18.
  Új köntösben az iskolaújság

 • 2016/2015 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak

 • Simon say  / Nov.18. Napjainkban az angol nyelvi tudás jelentõségét senki sem vitatja. Az Európai Unió tagállamaként fontossá vált a kölfölddel való kapcsolat, ami magával hozta az idegen nyelvek ismeretének igényét. Folyamatosan változnak a nyelvtanítás lehet?ségei és a nyelvtanulók igényei.

 • Riport: Iskolánk új pedagógusai  / Nov.17.
  A 2014/2015 tanév végén iskolán egyik pedagógusa anyai örömök elé néz (Hegyi Andrea), így egy "rövid" ideig iskolánk új pedagógusokat vett fel a kémia, biológia tantárgyak tanítására.

 • Batyus bál az iskolában  / Nov. 05. A tavalyihoz hasonló számban jöttünk össze búcsú hétfon az alapiskola tornatermében, ahol második alkalommal rendeztünk simonbált.

 • Vajon milyen tanóra a diákok kedvence?  /  Vajon mit szeretnek a gyerekek? Egy kis felmérést készítettünk, diákokat megkérdezve, melyik a kedvenc 3 tantárgya. A felmérést a felsõtagozatos diákok közt végeztük, és igen, a testnevelés minden osztály nagy kedvence.

 • Délután a búcsúban  / Nov.13. Délután a napközisek kisétáltak a faluba érkezõ búcsúsokat megnézni, szinte elsõként kipróbálni a hintákat, lövöldéket és mindent, amit csak lehetett.

 • Tanulmányi út - csillagvizsgálló  / Nov.10. Iskolánk 6. évfolyamos diákjaival ellátogattunk az ógyallai csillagvizsgálóba, ahol elobb egy kisfilmen megnézhettük a csillagvizsgáló építését, sorsát 1870-es évektol,

 • Tök jó nap  / Nov.04. November 4-én vendégül láttuk a nagycsoportos ovisokat egy Tök jó napra az iskolánkban. Véletlen, hogy ezeknek a gyerekeknek tényleg az egész napjuk tök jó lehetett,

 • Halloween  / Okt.30. A halloween õsi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsõsorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.

 • I.Kívánságok éjszakája  / Okt.28. Eljött a várva várt este. Szerencsére az egész nap fújdogáló szél abbamaradt, kedvezett az elsõ alkalomból megrendezett Kívánságok éjszakájának. Az iskolaudvaron lassan-lassan elkezdett gyûlni a tömeg, Diákok, szülõk, barátok, volt diákok, tanárok.

 • Mesemaraton  / Okt.26. Immár sokadik alkalommal került megrendezésre ez a közkedvelt rendezvény iskolánkon.

 • Fecskeavató  / Okt.22. Október 20-án elsoseinknek „Fecskeavatót” szerveztünk, amikor is iskolánk teljes értéku diákjaivá váltak. Különféle ügyességi, logikai feladatokat kellett teljesíteniük, ami nagy örömükre – örömünkre, sikerült is.

 • Megemlékezés  / Okt.06. Az ötödikesek nem igazán értik, hogy mi is történt 1849. október 6-án, és nem tudják, hogy azok, akiket ezen a napon kivégeztek, pontosan kik is voltak. Ezúttal is felbukkannak olyan értékelõ motívumok, amelyekkel már a március 15-rõl szóló fogalmazásokban is találkoztunk (szabadságharc,

 • Szüreti mulatság  / Okt.03. Még az égiek is kedveztek nekünk az elsõ alkalommal megszervezett szüret napján. Jó kedvû, dolgos kis csapat indult útnak, akik sok-sok élménnyel , s bizony fáradtan tértek haza.

 • Bábszínház a napköziben  / Okt.05. Ma a CMA napközis tanulói " Misi története" címû bábelõadáson vettek részt. A történet arról szól, hogy a fõhõs - Misi- minden körülmények közt egy jó gyerek szeretne maradni. A gyerekek nagyon élvezték az elõadást.

 • Sport - Bõsön  / Okt.03. A CMA sportolói megint megmutatták mire képesek, most a Bõsi futóversenyen.

 • Riport: Iskolánk új-régi diákjai  / Okt.01.
  Riportunk alanyai olyan diákok, akik pályafutásuk során több iskolában jártak már, így õket kértük, meséljenek, hasonlítsák össze a mi és a volt iskolájukat. A felsõ tagozatról olyan diákokat kerestünk meg, akik legalább 1 évet töltöttek iskolánkban.

 • Népmese világnapja  / Szept.30. 2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élõ bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja

 • Tejtermékek világnapja  / Szept.30. A tej világnapjára emlékezve, az iskolánk diákjai is tejtermékeket fogyaszthattak a nagyszünetben, Edmár Márta tan.néni szervezésének és az iskola/gyerekek támogatásának köszönhetõen. Köszönjük neki...

 • Békefutás 2015  / Szept.18. Sokadik alkalommal rendezte meg iskolánk a terménykiállítással egybekötött sportnapot ebben az iskolai évben. Gazdag programmal kedveskedtünk a gyerekeknek: délelõtt a megnyitó után egy elõadás várta a nagyobb diákokat, a kisebbek pedig bemelegítettek a futáshoz.

 • Közlekedési park  / Szept.04. Köztudott, hogy a közlekedés legveszélyeztetettebb résztvevõi a gyermekek. Fejlõdésük, önállóságuk kialakulásához hozzátartozik a közlekedésre nevelés is. A gyermekek szemével nézve az utca teljesen más alakot ölt, mint ahogyan azt a felnõttek látják.

 • Tanévnyitó - reggel  / Szept.02. Eltelt, vége a nyári szünetnek. Eljött a tanév eleje, az elsõ nap, amikor ismét találkozunk osztálytársainkkal, tanárainkkal. Az ünnepélyes tanévnyitó a Himnusz elhangzásával,

 • Felújítás az iskolai konyhán  / Szept.02. A 2014/2015 tanév végén, iskolánk ebédlõjének talaját az iskolai konyha költségvetésébõl sikerült felújítani. Ezenfelül a festést is sikerült megoldani, a beázott mennyezetet újrafestették. A festéshez a községi hivatal biztosította a szakembereket.

 • Riport: Milyen az új iskolai élet?  / Szept.03.
  A mostani riportunkban olyan diákokat szólítottunk meg, akik már nem Corvinosok, tavaly, vagy már régebben hagyták el iskolánkat. Megkérdeztük õket, hogy visszatekintve mit éreznek, gondolnak. Megkérdeztünk olyanokat is, akik már dolgoznak,

 • Füzetcsomag jegyzékénk változása  / Aug.29. Kérjük a következõ füzeteket szerezzék be gyermekeik számára

 • Hova, merre tovább?  / Szept.
  Hova, merre menntek diákjaink az elmúlt években? Kérdezhetné bárki. Mi most összegyûjtöttük az adatokat, hogy diákjaink hol tanulnak jelenleg, merre, mely iskolákat választották.

 • Vakáció, merre is nyaraltunk  / 
  A 2014/2015 tanév végén elkezdõdött ismét a várva várt Vakáció. Kis kutatás, kérdezgetés után készítettünk egy kis kutatást, hogy merre nyaraltak a Corvinosok. Tengerpart, nagyszülõk, tópart, otthon a barátokkal, számítógép, könyvek, tv,

 • Iskola adatai, avagy kis statisztika  / 
  A mostani cikkünkben csupán statisztikai adatokat mutatunk be iskolánk életébõl. Az idei évben a 2015/2016-os tanévben iskolánkba xxx diák jár, ebbõl xxx az alsó és xxx a felsö tagozatra.

 • 2015/2014 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • 9. évfolyam - Víztisztító - Exkurzió  /  2015.6.26. Kerékpárra fel. Elindultunk a Hegyétében található szennyvíztisztító bázisra, hogy megismerkedhessünk a víztisztítás folyamatával.....

 • Osztálykirándulás 8.9. évfolyam  /  2015.6.24. - Szerda reggel. Végre elérkezett az osztálykirándulás napja. Irány Budapest. Elsõ uticélunk a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi reptér volt, ahol 4 órán keresztül szinte minden információval megismerkedhettünk,

 • vakációváró ünnepség  / 

 • Honfoglaló tábor  /  Iskolánk diákjai minden évben ellátogatnak Nagyudvarnokra, a Honfoglaló táborba, ahol kicsit közelebbrõl megismerkedhetnek honfoglaló õseink történeteivel, életük minden napjaival, fegyevereikkel, melyeket ki is próbálhatnak és persze a lovakkal..

 • Családi nap  /  Délelõtt gyermeknap, délután a 2. Családinap került megrendezésre, ahol minden osztály, diák, szülõk együtt sütöttek, fõztek, rétesthúztak.

 • VI. Corvin Mátyás Napok  /  Eltelt egy év és már 6-ik éve hogy iskolánk felvette Corvin Mátyás nevét. Idén gyalogtúra, kerépkártúra (Albár, Hegyéte, Balázsfa, Udvarnok, Kürt, Vásárút, Nyárasd. 31km), Vers és Prózairó, Rajz és Modellkészítés, Ki-Mit-Tud verseny, Angol nyelvi verseny,

 • Kobold koncert  /  Csütörtök délelõtt.. valami készül.. Az iskola udvarán egy zenekar készíti elõ a hangszereit. Az 1-4évfolyamos gyerekek pályázaton nyert ajándék koncertje készülõdik. Megérkeztek a KOBOLDok... A koncert fergeteges

 • Úszótanfolyam  /  Minden évben az ötödikes tanulók 4 napos úszótanfolyamon vesznek részt, ahol megtanulnak, tökéletesítik az úszási technikájukat.

 • Mese  /  Ma délelõtt ismét fellépet az iskola tornatermében Gál Tamás és a Csavar Társulat. A színészek nemcsak a gyerekeket, hanem a pedagógusokat is úgy megnevettették,

 • Rovásíró-verseny  /  Versenyszabályok - kizárólag Forrai Sándor ábécéjét használjuk írásban és olvasásban, jobbról balra haladva - a K betû használatánál csak a négyszög vagyis a rombusz

 • Nyusziolompia  /  idõ közbeszólt, hogy a diákok kedvét ne vegyük el, így a túra helyett fergeteges hangulatú, bolondos, vidám feladatokkal nyusziolimpiát rendeztünk iskolánk tornatermében.

 • Diák tanít, diákot  /  Iskolánk végrõs diáikjai bepillantást nyerhettek a tanítás szépségeibe, nehézségeibe. Matematika, szlovák, magyar, testnevelés órákat tartottak.

 • Egy vidám délután  /  Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak ma délután...folyt.köv.

 • UNICEF - nárciszok napja  /  Március 27- én a Rákellenes Liga községünkben is adományokat gyûjtött. A mi iskolánk diákjai is bekapcsolódtak a daganatos betegek javára szervezett gyûjtésbe. Tanulóink az adakozásért cserébe jelképes virágocskát ajándékoztak, melynek feltûzésével

 • Pedagógusnap  /  Pedagógus napon megemlékeztünk volt tanárainkról, akik már nem lehetnek közöttünk, melyeknek sokminden köszönhetünk.

 • Corvin Mátyás születésnapja  /  Diákjainkkal megemlékeztünk iskolánk névadójáról, az orvosi rendelõ elõtt állított emlékmûnél.

 • Napfogyatkozás  /  Diákjainkkal kivonultunk az udvarra, hogy egy nagyon ritka csillagászati esemény figyelhessünk meg, egy részleges 60 százalékos napfogyatkozást.

 • Március 15.  /  1848. március 15-én Petõfi, Jókai, Vasvári, Irinyi és más ifjak vezetésével Pesten is föltámadott a tenger. A forradalom napja ünnep számunkra. Ezért õrizzük és tiszteljük azok emlékét, akik mind egyet akartak. A költõ él, aki talpra szólította a nemzetet, a márciusi ifjakat és a honvédeket, akiknek életüknél fontosabb volt a haza szabadsága.

 • Szlovák verseny 2015  /  Iskolánkon immár hagyományosan megrendezésre kerül ez a szlovák nyelvi verseny, amelyre a környezõ iskolákat is hívjuk. Gratulálunk a szép eredményért, ügyesek voltatok!

 • Tavaszi túra  /  Igazán kellemes volt ebben a tavaszi napsütésben megejtenünk az elsõ túránkat...nagy utat tettünk meg, nézelõdtünk, szaladtunk, friss levegõn voltunk...igaz nem mindig...

 • Mesevetélkedõ  /  A mese mindenkié, iskolánk hagyományos kis versenyérõl nézhetünk meg pár képet.

 • Tavaszi szünet  /  A tavaszi szünet alatt is volt lehetõség diákjainknak az iskolai szórakozásra. A sok érdekes program melett, moziba is mentek diákjaink, a Spongyabob legújabb mozis változatára. A képeket megnézve... megbolt az igazi mozis, popkornos hangulat :D

 • Korcsolyázás  /  2015.Február - Iskolánk 50 diákja.. bepréselte magát egy pénteki délután az autóbuszba, hogy egy jót korcsolyázhasson. Úgy gondolom, midnenki aki eljött egy jót sportolt, elfáradt és a büfében egy jót ebédelt... Voltak, aki most elsõként próbálták ki korcsolyázást. Hajrá, csak így tovább

 • Beiratkozás  /  2015.Február - Nem oly rég, még a ballagó diákokról olvashattunk, a ballagó diákok képeit nézegethettük. Az idõ gyorsan eltelik, már-már "repül" és a jövõ iskolásai kopogtatnak a Corvin Mátyás iskola kapuin. Héten a leendõ 2015/2016 év elsõsei iratkozhattak be iskolánkba.

 • Farsang  /  Január 30. Farsang Iskolánk mint minden évben, idén is megszervezte a farsangi felvonulást. 1-5 évfolyam diákjain kívül, idén is sok felsõtagozatos diák vett részt és öltözött be. Íme néhány kép...

 • Ping-Pong  /  Elkezdõdött... Az elsõ nap, az elsõ mérkõzések nagy sikert arattak.. szinte mindenki akart volna játszani, mindenki érkdeklõdött, õ mikor fog játszani. Türelem ... mindenkinek eljön az ideje.. Ma õk játszottak.. valaki nyert, valaki sajnos nem.. az eredményeket a fenti kiírásnál mindenki megnézheti. Gratulálunk a továbbjutóknak.

 • Zsíroskenyér party  /  Január 30-án zsíros kenyér partyt tartottunk a napköziben. A program a következõ volt: A gyerekek elmondták, hogy milyenre sikeredett a bizonyítványuk. A csupa egyessel rendelkezöket megjutalmaztuk. Megismertettük a gyerekeket a zsírok és a hagyma jótékony hatásaival, majd a felolvasott szöveggel kapcsolatos kérdésekre adott helyes válaszokat mézikkel jutalmaztuk.

 • Január - Hóember építés 9.évfolyam  / 

 • Január - Sítanfolyam 2015  / 

 • Decemberi események  / 

 • Okt. - Nov. események  / 

 • Szeptemberi események  / 

 • 2014/2013 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • 2013/2014 Eseményei  / 

 • 2013/2012 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Szeptembertõl - Májusig  / 

 • Májustól év végéig  / 

 • 2011/2012 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Események  / 

 • 2010/2011 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Szeptember  / 

 • Október  / 

 • November - December  / 

 • Január-Április  / 

 • Április - Június  / 

 • 2010 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Búcsu  / 

 • Cirkusz  / 

 • Ember és környezet  / 

 • Faültetés  / 

 • Karácsony  / 

 • Koszorúcska  / 

 • Terménybemutató  / 

 • EMK  / 

 • Farsang  / 

 • Szlovák verseny  / 

 • Korcsolyázás  / 

 • Sítanfolyam  / 

 • Hüllõkiállítás  / 

 • November  / 

 • 2009 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Iskolanapok  / 

 • Tanulmányi út  / 

 • Munka nemesít  / 

 • Akikre büszkék vagyunk  / 

 • Bösi vizierõmû  / 

 • Terménybemutató  / 

 • Békefutás  / 

 • 2008 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Békefutás  / 

 • Koszorúcska  / 

 • Tanulmányi kirándulás  / 

 • Ballagás  / 

 • Anyanyelvi hét  / 

 • 45.évforduló  / 

 • Monitor feladatok  / 

 • Október 6.  / 

 • Úszótanfolyam  / 

 • Békefutás  / 

 • Elsõ osztályosok  / 

 • Osztályképek  / 

 • Halloween  / 

 • Síkirándulás  / 

 • Koszorúcska  / 

 • Farsang  / 

 • Gyermeknap  / 

 • Faültetés  / 

 • 2007 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Gyermeknap  / 

 • Farsang  / 

 • Síkirándulás  / 

 • Békefutás  / 

 • Osztályképek  / 

 • 2006 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Békefutás  / 

 • Osztályképek  / 

 • Tánciskola  / 

 • Koszorúcska  / 

 • November-December  / 

 • Karácsony  / 

 • Mikulás  / 

 • Berger  / 

 • Advent  / 

 • Kosár mérkõzés  / 

 • Tánciskola  / 

 • Terménybemutató  / 

 • Aradi 13  / 

 • 2005 TANÉV
  19/20   /  19/18   /  18/17   /  17/16   /  16/15   /  15/14   /  14/13   /  2013 elötti idõszak
 • Farsang  / 

 • Karácsony  / 

 • Advent  / 

 • Mikulás  / 

 • Március 15.  / 

 • Húsvét  / 

 • Zenés mûsor  / 

 • Anyanyelvi hét  / 

 • Kosár mérkõzés  / 

 • Ekecsi sportnap  / 

 • Faültetés  / 

 • Aradi 13.  / 

 • Terménybemutató  / 

 • Weboldal születése - OWD design  / 2005 Augusztus


 

   tehetseg_logo

    Corvin Mátyás Alapiskola ® 2005  ¦ 

Google Corvin Mátyás oldalon